Home » Culture » Joc și voie bună! În perioada 2-6 august 2023 va avea loc Festivalul Internațional de Folclor „Hora din Străbuni”

Joc și voie bună! În perioada 2-6 august 2023 va avea loc Festivalul Internațional de Folclor „Hora din Străbuni”

În perioada 2-6 august 2023 va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Hora din Străbuni”. Organizatorii manifestării sunt Consiliul Județean Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui, Centrul Cultural Județean Vaslui.

Spectacolele se vor desfășura la Teatrul de Vară sau Sala Polivalentă (în caz de vreme nefavorabilă) pentru perioada 2-5 august și în Centrul Civic, pentru seara de gală, pe 6 august.

Programul cuprinde reprezentații ale ansamblurilor din România(Vaslui, Bistrița, București), respectiv Cipru, Turcia, Grecia, Serbia, Georgia, Coreea de Sud, Columbia, Irak și Mexic.

De asemenea, vor fi seri cu demonstrații de dans și ateliere în Parcul Copou, Piața Independenței și Stația CFR Vaslui.

Județul Vaslui va alinia la eveniment peste 20 de grupuri de dansatori. În cadrul paradei de deschidere vor oferi un moment de virtuozitate coregrafică pusă la punct de coregrafii Virginel Solomon și Gheorghe Ilașcu.

Biletele și abonamentele vor fi oferite spre vânzare începând de luni, 10 iulie, la Casa de Bilete de la Teatrul de Vară, în intervalul orar 16.00- 19.00.  Preț abonament – 30 lei/4 zile(2-5 august). Preț bilet – 10 lei/zi.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*