Home » Local » Video/Peste 415 polițiști sprijiniți de jandarmi au acționat în perioada 3 – 5 iulie pe raza județului Vaslui

Video/Peste 415 polițiști sprijiniți de jandarmi au acționat în perioada 3 – 5 iulie pe raza județului Vaslui

Peste 415 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, sprijiniți de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au acționat în perioada 3 – 5 iulie 2023, pe raza județului Vaslui, în sistem integrat, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.

În perioada 3 – 5 iulie 2023, peste 415 polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea infracțiunilor economice, siguranță școlară, protecția animalelor, prevenirea criminalității și acțiuni speciale, au desfășurat acțiuni cu efective mărite, pe tot cuprinsul județului Vaslui.

S-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul urban și rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă, de și din auto, de animale și de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Totodată, prin desfășurarea acțiunilor în toate centrele urbane din județul Vaslui, precum și în comunele arondate acestora, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 600 de persoane si controlate peste 500 de vehicule și mopede, fiind testați alcoolscopic și drugtest 150 de conducători auto. Au mai fost verificate 22 de societăți comerciale, 3 cluburi/discoteci și 18 agenți de pază.

De asemenea, polițiștii au aplicat 436 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 146. 500 de lei.

Totodată, au fost reținute 51 de permise de conducere (21 pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise, 4 pentru consum de alcool și 26 pentru alte abateri) și  20 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii au intervenit cu operativitate la 145 de evenimente în această perioadă, 115 dintre acestea fiind sesizate prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile cu risc ridicat criminogen.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*