Home » Local » Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad se confruntă cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad se confruntă cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad riscă să ajungă într-un blocaj privind fumizarea de componente sanguine către spitale. Donarea de sânge este un act nobil prin care dumneavoastră veți ajuta pe cineva aflat în suferință.

Din sângele donat o singură dată puteți ajuta până la 3 persoane, iar beneficiile în ceea ce privește sănătatea celui care donează sunt multiple: sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%, rezistența organismului la șocuri crește, astfel că, în caz de accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a combate umăr la umăr deficitul major de sânge! Sunteți așteptați în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8.00- 11.00 la CENTRUL JUDEȚEAN DE TRANSFUZIE SANGUINĂ BÂRLAD, din str. Mihail Kogălniceanu nr.11, Mun.Bârlad.

Se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârste cuprinse între 18-60 ani, cu greutatea corporală peste 50 de kg (în funcție de indicele corporal). Donarea de sânge se face la un interval de minimum două luni, fără a depăși 5 donări pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei.

În conformitate cu HG nr. 1364/2006, fiecare donator primește: CARD (7 tichete de masă) în valoare de 66,99 lei; o adeverință scutire donator (o zi liberă la serviciu în ziua donării). Relații suplimentare se pot obține la telefoanele 0335.414.490 și 0774.667.087.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*