Home » Local » Măsuri în dosarul azilelor groazei! Cele 53 de centre sociale din județul Vaslui vor fi verificate

Măsuri în dosarul azilelor groazei! Cele 53 de centre sociale din județul Vaslui vor fi verificate

de Dănuț CIOBANU 

Din echipele de control din județul Vaslui fac parte reprezentanți ai instituțiilor de asistență socială, sănătate, protecția consumatorilor etc. Un număr de 45 de centre sociale aparțin de Protecția Copilului Vaslui. Controalele au loc după ce polițiștii au descoperit trei cămine de bătrâni din Voluntari și Ilfov, unde 100 de vârstnici erau umiliți, neîngrijiți, lăsați flămânzi și în mizerie.

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui,  a participat la o videoconferință susținută de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, alături de prefecții din întreaga țară. În contextul recentelor evenimente de la nivel național, premierul a dispus verificarea în regim de urgență a tuturor centrelor sociale din ţară.

La videoconferință au participat șefii Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. S-a decis constituirea unor echipe mixte care să efectueze controale în toate centrele sociale din fiecare județ.

Scopul principal al acestor acțiuni este de a evalua condițiile de îngrijire și de a verifica respectarea normelor și standardelor impuse în astfel de instituții.

„Le-am cerut tuturor celor implicați în această acțiune de control să manifeste maximă seriozitate și să mă informeze imediat în cazul în care constată probleme sau nereguli în centrele sociale verificate. Echipele mixte, alcătuite din specialiști în domeniul sănătății, asistenței sociale, protecției consumatorilor, muncii și autorităților de urgență, vor efectua controale amănunțite în fiecare centru social pentru a evalua condițiile de îngrijire, respectarea normelor sanitare și de siguranță, precum și calitatea serviciilor oferite”, a precizat Daniel Onofrei.

În județul Vaslui, există un număr de 53 de astfel de centre, dintre care 45 aparțin Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, două centre sunt deținute de Consiliul Județean Vaslui (Codăești și Băcești), iar alte 6 centre sunt deținute de entități private.

„Este prioritar ca toate autoritățile să acționeze cu celeritate și să ofere sprijinul necesar pentru remedierea situațiilor problematice, astfel încât rezultatul final să fie un mediu sigur și adecvat pentru persoanele internate în centrele sociale”, a mai spus Daniel Onofrei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*