Home » Local » Corneliu Bichineț, liderul PMP Vaslui, a cerut premierului Marcel Ciolacu să îl demită pe prefectul Daniel Onofrei!

Corneliu Bichineț, liderul PMP Vaslui, a cerut premierului Marcel Ciolacu să îl demită pe prefectul Daniel Onofrei!

de Dănuț CIOBANU 

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PMP Vaslui, l-a acuzat pe prefectul Daniel Onofrei de „impostură, incompetență, abuz diversificat și multiplu”. După ce a detaliat toate aceste acuzații, Corneliu Bichineț a făcut un apel la primul ministru Marcel Ciolacu să-l demită din funcția de prefect al județului Vaslui. 

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Corneliu Bichineț, vicepreședintele Organizației Județene a PMP Vaslui, a cerut demiterea prefectului județului Vaslui. Conferința de presă este prima dintr-un șir pe care le va organiza și pe care le-a pus sub genericul „Om bun, om rău”.

Titlul acestor acțiuni i-a fost inspirat de numele unui serial american, „Om bogat, om sărac”. Însă, pentru că județul Vaslui este unul sărac, Bichineț a argumentat că nu poate vorbi despre câțiva bogați și restul săraci, dar poate vorbi despre oamenii buni și oamenii răi, „care fac rău, lor, ca oameni, semenilor, județului, în ansambu”.

Înșirând valorile în care crede, în care a fost educat, în familie și la școală și în care cred majoritatea locuitorilor județului Vaslui „adevărul, binele, frumosul, dreptatea, libertatea și credința, valori general umane pe care mil le asum”, omul politic a avut cuvinte de laudă la adresa episcopului Hușilor, pe care l-a calificat drept „întruchiparea binelui”. La polul opus, Corneliu Bichineț l-a așezat pe „prefectul Garincea Onofrei”, pe care l-a calificat drept „întruchiparea omului rău în județul nostru”.

„Dezastruos” și „nefast”. Cu aceste cuvinte l-a descris pe prefect, pentru ca apoi să spună: „Așa de rău a ajuns județul Vaslui, încât Garincea poate să ajungă prefect”.

Corneliu Bichineț l-a sesizat pe primul ministru al României, Marcel Ciolacu, să-l demită de urgență „pentru următoarle motive: impostură, incompetență, abuz diversificat și multiplu”.

Bichineț a arătat că Daniel Garincea Onofrei, pe numele întreg al prefectului, este și prefect, dar și secretarul geneal al PNL.

„Bineînțeles că este legal, dar dacă nu subordonezi Prefectura, oamenii prefecturii PNL-ului, care te-a trimis din greșeală acolo. Zilnic mașina îl ia de la Bârlad cu șofer, pleacă în teritoriu la diferite activități și beneficiază de banii județului Vaslui. Vreau să vă spun, stimați cetățeni ai județului Vaslui, că un individ ca acesta, care nu are nicio meserie, câștigă cât 10 oameni care muncesc pe șantier sau într-o fabrică, care câștigă 30 de milioane într-o lună, omul acesta cumulează peste 300 de milioane”, a spus Bichineț.

Liderul PMP a continua acuzațiile:

„Face racolări prin intimindări, deschinde la primării, încât a băgat în speriați primarii cu dorința lui de a aduce cât mai multe câștiguri PNL”, a spus liderul PMP, care a arătat că prefectul ar intimida consilierii locali, viceprimarii și primarii din județ „pentru a trece la partidul care se află în picaj, PNL”.

Vicepreședintele PMP Vaslui a vorbit și despre stilul de viață al actualului prefect, în care se pare că, după cum indică și aparențele- neînșelătoare, de data acesta, mâncarea ocupă un loc central: „A prins gustul vieții de belșug: ospețe interminabile în haite de nehaliți ai partidului, 10-12-15 oameni”.

„Face toate fărădelegile acestea ca să dea bine în fața altui om de care depinde, senatorul Tătaru”, a spus Bichineț.

Pentru a demonstra incompetența și impostura actualului prefect, Bichineț a amintit de istoria personală și parcursul politic al actualui prefect, care, l-a un moment dat, s-ar fi autocaracterizat drept „omul lui Vrânceanu” (fost lider PNL Vaslui eliminat din organizația locală în urma unei răzmerițe interne, din cauza stilului dictatorial de conducere, dar implicat și în afaceri murdare), despre acesta Bichineț spunând că „a fost liderul PNL Vaslui o perioadă lungă și de tristă amintire”.

Liderul PMP Vaslui a vorbit și despre luptele interne din PNL Vaslui, întrebându-se „unde sunteți liberalii autentici din Vaslui?!” și spunând că președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, l-ar folosi pe prefectul secretar general al PNL Vaslui „pentru treburile murdare”.

„A făcut orice ca să-l fugărească pe un tânăr din organizația de Vaslui a PNL, deputatul Tudor Polak, care s-a înscris în organizația Neamț. Cum apare unul care știe să vorbească, care are liceul la bază și bacalaureatul luat, se supără Garcea pe el. Dorința acestui individ de a parveni este nelimitată”, a spus spus Bichineț.

„PMP este într-o continuă dezvoltare și dinamică”

Pe de altă parte, președintele Organizației Județene a PMP Vaslui, Marcel Gangu, s-a referit, în cadrul aceleiași conferințe de presă la evoluția filialei pe care o conduce, afirmând că „PMP este într-o continuă dezvoltare și o dinamică nemaiîntâlnită până acum”. El a prezentat întâlnirile regionale care au avut loc weekendul trecut, vineri, sâmbătă și duminică, la Ploiești, la Constanța și la Arad, la care au fost prezenți 1.500 de membrii de partid și 17 filiale județene.

Marcel Gangu a arătat că la aceste întâlniri au participat și lideri USR, în efortul comun al celor două formațiuni de a crea un pol de dreapta care să se opună și să înfrunte în alegeri actuala putere, PSD și PNL.

„Actuala putere, guvernarea PSD-PNL caută să împierdice alianața de dreaptă, acest pol care este în formare și prinde contur de la o zi la alta și urmărește să nu aibă opoziție în România”, a spus Gangu, arătând că, recent, autoritățile eletorale centrale permanente au blocat acordarea unei subvenții pentru partidele care au consiliei locali și județeni. PMP are peste 2.000 de aleși locali, fiind al treilea partid după numărul de reprezentanți aleși la nivel local.

Președintele PMP Vaslui a spus că în 2003 PMP a fost partidul care a depus un proiect de lege prin care se urmărea anularea acestor subvenții, dovadă că „PMP nu stă în banii primiți de la AEP”. Însă, potrivit lui Gangu, măsura arată faptul că „actuala putere dorește să ne dea la picioare”. „Dar nu mor cai când vor câinii”, a adăugat Gangu.

„PMP în Vaslui este înntr-o continuă dinamică, o continuă întărire și o continuă dezvoltare și vom fi pregătiți penru alegerile din 2024, care sunt cruciale, pentru că, dacă nu vom face schimbarea, România numai că va stagna, dar va face câțiva pași înapoi”, a spus Marcel Gangu.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*