Home » Local » Corneliu Bichineț va acorda o serie de burse și premii în memoria soției sale

Corneliu Bichineț va acorda o serie de burse și premii în memoria soției sale

de Dănuț CIOBANU 

Corneliu Bichineț, vicepreședintele PMP Vaslui, va acorda o serie de burse și premii în memoria soției sale, Anda Cleopatra Bichineț, recent trecută în neființă. Sprijinul financiar va fi direcționat elevilor vasluieni merituoși și oamenilor de cultură, care prin activitatea lor fac o imagine pozitivă județului Vaslui.

Corneliu Bichineț, vicepreședintele Organizației Județene a PMP Vaslui, a spus în deschiderea ultimei conferinței de presă că „O situație personală cumplită m-a determinat ca o perioadă să stau deoparte de tumultul vieții politice județene și naționale. Nimeni nu alege când se îmbolnăvește, precum nimeni nu alege  când moare”.

După o boală grea prin care a trecut și o mare tragedie, pierderea soției, Anda Bichineț, directoare a bibliotecii din Negrești, Corneliu Bichineț și-a exprimat dorința să instituie o serie de burse și premii pentru cinstirea memoriei soției sale.

„Am stabilit cu cei doi copii ai mei, Corneliu și Elena, ca, după dispariția sooției, Anda Cleopatra Bichineț, să facem o fundație prin care să ajutăm tineri, copii care sunt foarte, foarte buni, în primul rând la carte”, a spus Corneliu Bichineț.

Liderul PMP Vaslui a precizat că își cotinuă astfel o practică, de-a lungul timpului, ajutând mai mulți tineri și elevi, mai ales dintre cei care se aflau în situații dificile, să-și urmeze studiile. „De asta am în țară zeci de profesori, procurori, ofițeri, foști elevi ai mei, pentru că meseria mea de bază este aceea de profesor”, a punctat Bichineț.

Fundația nou înființată în memoria Andei Bichineț, va oferi cinci bruse de studii pentru cinci copii din județ.

„Îi voi duce până la 18 ani. Le-am deschis conturi, pentru ca, atunci când împlinesc 18 ani, să aibă cu ce merge la facultate, să poată să zboare și cu ajutorul nostru. Vreau ca memoria soției mele să rămână vie”, a spus Bichineț.

De asemenea, Corneliu Bichineț a anunțat organizarea unui eveniment special, pe 29 iulie, în comuna Vetrișoaia, la Popasul Spiritului, mai exact la casa omului de cultură Ioan Mâhnea: o întâlnire cu oameni de cultură, scriitori, poeți, pictori din județ și din întreaga Moldovă.

„Am hotărâr de să ofer trei premii, o distincție și premii în bani”, a spus fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, precizând că vor fi premiți, pentru debut literar, fostul jurnalist Romeo Crețu, „pentru percutanță și realizare prin poezie și proză tânărului Daniel Grosu și pentru întreaga activitate literară Ioan Mâhnea”. „Fac lucru acesta cu mare plăcere, așa cum am făcut-o întotdeauna”, a spus Bichineț, care, de asemenea, a anunțat, pentru sfârșitul anului, organizarea unei gale „prin care îi voi premia cu distincții și sume consistente de bani pe cei care fac imagine pozitivă județului Vaslui.

„Eu îi datorez foarte mult acestui județ! Aici m-am născut, aici am făcut școala generală, liceul pedagogic, de aici m-am afirmat ca învățător, profesor de liceu și director, iar demnitățile publice pe care le-am obținut s-au datorat oamenilor din județul Vaslui, cărora le rămân, în continuare, dator. Nu județul îți este dator ție, cei care trăiesc aici trebuie să conștientizeze că sunt datori acestui județ, pe care toți încearcă să-l persifleze, să-l stigmatizeze, să-l ridiculizeze. În atitudinele mele publice, în Parlament, în conferintele de presă, în emisiunile centrale televizate, locale și național, am militat întotdeauna pentru o imagine pozitivă a județului Vaslui, care este un județ foarte bun și niciodată nu voi accepta ca pentru județul Vaslui să se ducă numai vești rele, pentru că astea se cer, astea se dau”, a mai spus Corneliu Bichineț.

 

.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*