Home » Local » Garderoba esenţială pentru femei: piese care nu pot lipsi din dulap

Garderoba esenţială pentru femei: piese care nu pot lipsi din dulap

Indiferent de cât de multe piese ai în dulap, există anumite haine pe care le vei purta mai des, deoarece sunt confortabile, nu se demodează şi se asortează uşor cu alte piese din garderoba. Este vorba despre piesele esenţiale sau de bază ale unei garderoba feminine. Cel mai bun exemplu îl reprezintă blugii, care au devenit un etalon al ţinutelor versatile, din Europa şi până în America, indiferent de măsură, vârsta sau ocupaţie.

Dacă vrei să ai o garderobă completă, iată ce piese nu îţi pot lipsi niciodată din dulap:

Blugii

Blugii se număra printre cele mai populare piese vestimentare pentru femei. Aceştia sunt confortabili, uşor de asortat şi uşor de purtat, indiferent de anotimp. Poţi purta blugi iarnă, dar şi vara, atât în ţinute de zi, cât şi în ţinute de seară. Ca să poţi să ai mereu un look impecabil, este important să alegi modelele de blugi potrivit. O astfel de piesă esenţială nu trebuie să fie ţipătoare sau extravagantă. Alege jeanşi din denim de calitate, albastru, alb sau negru, orice altă culoare pentru blugi este deseori prea mult. Există câteva modele consacrate de jeanşi, care se asortează uşor cu o mulţime de piese vestimentare: blugii skinny, boyfriend, boot cut, evazaţi sau straight leg.

De câte perechi de blugi ai nevoie în garderobă? Te poţi descurca de minune şi cu două perechi de blugi, însă este de preferat să optezi pentru patru sau cinci perechi. Poţi avea două perechi din denim albastru, una din denim negru şi o pereche de blugi albi, numai buni pentru vara.

Tricourile

Tricourile sunt esenţiale în orice tip de garderoba feminină. Acestea se mulează pe orice stil vestimentar şi se pot purta indiferent de anotimp. Vara le poţi purta ca atare, iar în anotimpul rece poţi asorta tricoul cu geci groase sau cu un cardigan. Cum alegi acele tricouri care se asortează uşor cu o mulţime de ţinute? Optează pentru tricouri din bumbac organic, de calitate, uşor ovsersize, cu decolteu bărcuţa sau în V. Tricourile nu trebuie să fie foarte mulate, nici măcar cele sport sau pentru fitness, atât pentru confortul tău, cât şi pentru un aspect estetic plăcut. Când vine vorba de culori, alege nuanţele preferate, însă evita tricourile cu paiete, mesaje, nume de branduri sau imagini, deoarece pot transforma ţinuta într-una kitsch.

Rochiile de damă

Rochiile de damă se numără cu siguranţă printre cele mai importante piese timeless din garderoba feminină. Ca să alegi rochiile de damă potrivite, ţine cont de stilul tău vestimentar, de forma corpului, dar şi de culorile preferate. Dacă îţi doreşti să mergi la sigur, alege câteva rochii de vară, cu imprimeu floral sau în nuanţe pastelate, din materiale subţiri şi câteva rochii de iarnă, din materiale mai groase, precum tricotul, în nuanţe neutre. Este o idee bună să ai cel puţin patru sau cinci rochii de damă în garderoba ta.

De asemenea, ai nevoie de cel puţin o rochie elegantă pentru ocaziile speciale, precum nunţile, botezurile sau aniversările. Vestea bună este că dacă nu vrei să cheltui prea mulţi bani, găseşti rochii elegante ieftine atât online, cât şi în magazinele de profil.

Încălţămintea confortabilă

Încălţămintea confortabilă este un must pentru orice garderobă de damă. Alege modele versatile, uşor de purtat atât ziua, cât şi seară. Pentru sezonul cald, alege cel puţin două sau trei perechi de sandale şi una sau două perechi de balerini. Pentru sezonul rece alege pantofi sport, cizme şi o pereche de ghete impermeabile pentru zilele în care ninge sau viscoleşte.

Ce ar trebui să aibă în comun toţi pantofii tăi? Să fie uşor de purtat. Nu achiziţiona sau nu păstra pantofi care te bat, îţi fac bătături sau în care nu poţi să mergi mai mult de zece, douăzeci de paşi. Nu contează cât de frumoşi sunt sau cât de mult îţi plac. Dacă nu îi poţi purta este de preferat să îi faci cadou sau să îi donezi.

Puloverele călduroase

Pentru sezonul rece, puloverele călduroase sunt un must. Alege modele din caşmir, lână sau din tricot sintetic de calitate. Cele mai uşor de asortat modele sunt cele cu mânecă lungă, pe gât sau cu decolteu rotund ori pătrăţos. Optează pentru nuanţe uni, precum bej, alb, negru sau gri.

Accesorii timeless

Accesoriile care trec cu brio proba timpului nu trebuie să lipsească din dulapul tău. Alege bijuterii fine din aur sau argint, ochelari de soare aviator, ceasuri de la branduri renumite sau eşarfe din materiale fine. Nu trebuie să ai foarte multe accesorii. Este de preferat să ai câteva, dar de calitate şi uşor de asortat.

Piesele vestimentare esenţiale te vor scoate de multe ori din încurcătură. Atunci când vrei să alcătuieşti ţinute simple, dar de efect, fără să îţi baţi prea mult capul, astfel de piese sunt perfecte. Alege modele care să se potrivească stilului tău vestimentar, dar în care să te simţi şi confortabil.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*