Home » Agricultura » Proiect de peste patru milioane de lei pentru modernizarea amenajării pentru irigații Mânjești

Proiect de peste patru milioane de lei pentru modernizarea amenajării pentru irigații Mânjești

Agenţia Naţională de  Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vaslui implementează un amplu proiect de investiții și în amenajarea Mâjești. Este vorba despre investiția „Reabilitarea infrastructurii principale din amenajarea de irigații Mânjești, jud. VS”.

Suprafața ce va beneficia de realizarea investiției este 595 hectare. În cadrul acestei investiții se va reabilita infrastructura principală de irigaţii ce cuprinde reabilitarea următoarelor elemente ale infrastructurii principale de irigaţii: o staţie de pompare de alimentare (SPA); 1260 m conductă de refulare;

În data de 22.12.2022 s-a finalizat procedura de atribuire a contractului de execuție și s-a semnat contractul de execuție lucrări.

„Valoarea lucrărilor contractate este de 4.170.625,31 lei cu TVA, respectiv 834.125 euro. Durata de realizare a investiției este de 12 luni”, a spus Sandu Damian, directorul ANIF Vaslui.

Și amenajarea de irigații Albița – Fălciu se reabiliteaza în 2 etape.

În cadrul acestui obiectiv de investiţii au fost reabilitate 4 staţii de pompare reversibile, 38,221 km canale de alimentare şi distribuţie a apei pentru irigaţii, 15 bucăți construcţii hidrotehnice, din care 12 bucăți podeţe şi 3 bucăți stăvilare.Suprafața amenajată pentru irigații deservită de infrastructura principala de irigații reabilitată este de 10.075 hectare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*