Home » Agricultura » Schimbări în programul „Tomata”. Subvenția va fi acordată pentru kilogramul de roșii predat centrelor de colectare legume

Schimbări în programul „Tomata”. Subvenția va fi acordată pentru kilogramul de roșii predat centrelor de colectare legume

Ministerul Agriculturii va modifica abordarea în ceea ce privește acordarea ajutorului financiar pentru cultivatorii de legume. Spre exemplu, Comisia Europeană va fi notificată pentru a transforma subvenția acordată pentru 1.000 mp cultivați cu roșii, într-o subvenție acordată pe kilogramul de legume predat centrelor de colectare legume.

Până anul viitor, printr-un proiect realizat de Casa Unirea se vor deschide primele șase centre de colectare, care vor avea patru linii de sortare: tomate, castraveți, ardei gras și ardei kapia.

„Programul „Tomata” are mare căutare în rândul legumicultorilor din județul Vaslui. Anul acesta s-au înscris în program 91 de fermieri”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui.

Producătorii de tomate au avut posibilitatea accesării sprijinului de minimis până la data de 1 aprilie 2023, pentru care Ministerul Agriculturii a alocat circa 3000 de euro/beneficiar.

Spre deosebire de anul 2022, anul acesta, în actul normativ referitor la programul de susţinere a producţiei de tomate au apǎrut câteva elemente de noutate. Anul acesta se va efectua o singurǎ verificare atât pentru stabilirea suprafeţei înfiinţate cu rǎsaduri, cât și pentru evaluarea producţiei de tomate înainte de recoltare.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*