Home » Agricultura » Fermierii din Vetrișoaia au apă pentru irigații! Peste doi kilometri de canale au fost puse în funcțiune

Fermierii din Vetrișoaia au apă pentru irigații! Peste doi kilometri de canale au fost puse în funcțiune

În această perioadă, Agenţia Naţională de  Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vaslui derulează a doua etapă de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din amenajarea Albița-Fălciu.

Sandu Damian, directorul ANIF Vaslui, a spus că sunt lucrări la Vetrișoaia, unde se reabilitează stația de repompare și 11,4 kilometri de canale de irigații care deservesc această zonă. Practic, investiția vizează infrastructura de irigații aferentă unei suprafețe agricole totale de 1.983 de hectare.

„În cursul zilei de astăzi (ieri n.r.) am dat în folosință 2,1 kilometri de canale de irigații, în cadrul celei de a doua etape de reabilitare a amenajării pentru irigații Albița-Fălciu. Se livrează apă la primul punct ce aparține de organizația utilizatorilor de apă pentru irigații Vetrișoaia și sunt irigate culturi de porumb și floarea-soarelui. În zonă se lucrează în plin, fiind prezenți 65 de muncitori și utilajele necesare”, a spus Sandu Damian.

Valoarea investiției este de 18,7 milioane de lei. În prezent, 19% din contractul de lucrări este realizat. Fermierii au înțeles că fără irigații nu pot avea producții agricole constante și, în acest sens, au accesat și un proiect european.

(Dănuț CIOBANU) 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*