Home » Administratie » CJ Vaslui înființează Clubul Sportiv Județean. Finanțarea este de la bugetul local. Angajările se fac prin concurs

CJ Vaslui înființează Clubul Sportiv Județean. Finanțarea este de la bugetul local. Angajările se fac prin concurs

Consilierii județeni vor vota în ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni înființarea Clubului Sportiv Județean Vaslui, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Impactul financiar asupra bugetului județului local va fi de 23.501 lei/lună, reprezentând cheltuieli de personal.

Obiectivul princilap al inițiativei este asigurarea unui cadru unitar pentru susținerea activității sportive la nivelul județului, încurajarea practicării sportului, crearea spiritului comunitar vasluian prin apartenența la un club, cultivarea respectului pentru valorile sportului județean și nu numai.

„Scopul principal al înființării acestui club sportiv este evidențierea și crearea unui spirit comunitar prin apartenența la un club. Prin înființarea unui club sportiv județean cu statut și identitate proprie, se încearcă crearea unui sens și a unei coeziuni în cadrul comunității sportive a județului, dar și în rândul cetățenilor județului iubitori de sport”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Referitor la structura organizatorică a clubului sportiv, se propune ca aceasta să fie constituită din: organul de conducere deliberativ, respectiv Consiliul de administrație; conducerea executivă asigurată de un director; aparatul funcțional care cuprinde: Compartimentul juridic și resurse umane; Compartimentul financiar-contabilitate și achiziții publice; Compartimentul administrativ, tehnic și coordonare activitate sportivă.

Numărul de posturi propus pentru funcţionarea structurii sportive este de 4 posturi, din care un post de conducere şi 3 posturi de execuţie. Personalul din cadrul clubului sportiv are calitatea de personal contractual, angajarea realizându-se prin concurs, conform legislaţiei în vigoare.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*