Home » Local » Dosare penale pe bandă rulantă! Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan

Dosare penale pe bandă rulantă! Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare. 

La data de 28 iulie 2023, ora 18.40, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza satului Docani, comuna Vinderei, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 30 de ani, din comuna Vinderei, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 29 iulie 2023, ora 21.05, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul Emil Racoviță, comuna Dănești, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Iași, condus de către un bărbat de 59 de ani, din comuna Dănești.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 29 iulie 2023, ora 20.25, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Dănești, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 49 de ani, din comuna Dănești.

Întrucât în urma legitimării conducătorului autoturismului polițiștii au constatat faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

La data de 29 iulie 2023, ora 21.35, polițiștii Biroului Rutier Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ana Ipătescu din municipiul Huși, județul Vaslui, au oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 18 de ani, din municipiul Huși.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta deținea un permis de conducere suspendat. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

La data de 30 iulie 2023, ora 14.50, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana,  aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul Corodești, comuna Gherghești, județul Vaslui, au depistat și oprit în trafic, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Ilfov, condus de către un bărbat de 49 de ani, din comuna Gherghești, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!

Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi.

De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*