Home » Local » ISU Vaslui a câștigat faza zonală a competiției „Concursul serviciilor profesioniste pentru situații de urgență”

ISU Vaslui a câștigat faza zonală a competiției „Concursul serviciilor profesioniste pentru situații de urgență”

Pregătirea continuă, spiritul de echipă, pasiunea și dedicarea, acestea sunt ingredientele succesului, Lotul reprezentativ al ISU Vaslui a câștigat faza zonală a competiției „Concursul serviciilor profesioniste pentru situații de urgență”. 

În urmă acestui rezultat,  ISU Vaslui s-a calificat la faza națională a competiției * Componenții lotului reprezentativ al ISU Vaslui a câștigat trei din cele patru probe pe echipe, iar la probele individuale au acaparat aproape totul .

S-a încheiat faza zonală, cea de-a treia etapă a „Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență”, competiție organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” Brăila.

După trei zile toride, în care loturile reprezentative din cadrul ISU Brăila, ISU Vrancea, ISU Galați și ISU Vaslui au parcurs patru probe identice cu cele ale concursurilor sportive internaționale ale pompierilor profesioniști,  competiție organizată de Comitetul Internațional de Prevenire și Stingere a Incendiilor, și anume: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ștafeta 4×100 metri ” și „Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”, pompierii vasluieni au câștigat aproape tot ceea ce era pus în joc. Chiar dacă clasamentul final, dar mai ales, clasamentele probelor pe echipe și cele  ale probelor individuale arată că pompierii vasluienii au dominat competiția, aceasta a fost una extrem de strânsă și solicitantă, pe lângă efort și adrenalină la cote maxime, concurenții ducând o luptă aprigă cu sutimile de secundă pentru a atinge cele mai bune performanțe și a obține cele mai bune rezultate.

Cei nouă componenți ai lotului reprezentativ al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui, căpitanul Bucur Tiberiu (antrenor/șef lot/component lot), plutonierii adjutanți Stroi Ionel, Condurache Andrei, Chiriac Silviu Ionuț și Leogan Ciprian, sergentul  major Huhulea Radu și soldații profesioniști Bîrlădeanu Denis, Profireanu Silviu și Irimia Cosmin au dovedit încă o dată că determinarea, pregatirea continuă și intensă, pasiunea, dar, mai ales, spiritul de echipă sunt elementele  esențiale în astfel de competitii și îi ajută, de asemenea, să facă față cu brio oricărei situații.

Etapa zonală a competiției s-a desfășurat în mai multe județe din țară, de această fază a concursurilor depinzând calificarea la etapa națională, acolo unde doar zece echipe pot accede.

Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează anual și au ca obiectiv principal dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii misiunilor de intervenție în situații de urgență.

Clasamentele au fost următoarele:

Clasament general

Locul I:   ISU Vaslui

Locul II:  ISU Vrancea

Locul III: ISU Brăila

Locul IV: ISU Galați

Clasamentul probei (pe echipe) „Scara de fereastră”

Locul I:   ISU Vaslui

Locul II:  ISU Vrancea

Locul III: ISU Galați

Clasamentul probei (pe echipe) „Ștafeta 4×100 metri”

Locul I:   ISU Vaslui

Locul II:  ISU Brăila

Locul III: ISU Vrancea

Clasamentul probei (pe echipe) „Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”

Locul I:   ISU Galați

Locul II:  ISU Vaslui

Locul III: ISU Vrancea

Clasamentul probei (pe echipe) „Pista cu obstacole pe 100 metri”

Locul I:   ISU Vaslui

Locul II:  ISU Vrancea

Locul III: ISU Brăila

Clasament proba „Scara de fereastră” (la individual)

Locul I: Cpt. Bucur Tiberiu (ISU Vaslui)

Locul II: Plt.adj. Stroi Ionel (ISU Vaslui)

Locul III: Plt.adj. Nestoriuc Relu Adrian (ISU Brăila)

Clasament proba „Pista cu obstacole pe 100 metri”

Locul I: Sg.maj. Huhulea Radu (ISU Vaslui)

Locul II: Cpt. Bucur Tiberiu

Locul III: Soldat Bîrlădeanu Denis (ISU Vaslui)

Clasament proba individuală cumulată (duel):

Locul I: Cpt. Bucur Tiberiu  (ISU Vaslui)

Locul II: Sg.maj. Huhulea Radu (ISU Vaslui)

Locul III: Plt.adj. Stroi Ionel (ISU Vaslui)

Pentru atitudinea sportivă față de celelalte loturi și față de public, pentru contribuțiile deosebite la desfășurarea concursului, dar și pentru respectarea regulilor de disciplină, lotului reprezentativ al ISU Galați i-a fost acordat premiul „Fair-play”.

Performanțele remarcabile obținute de către aproape toți concurenții și atmosfera de corectitudine au constituit elemente principale ale întrecerii organizate în județul Brăila.

Mulțumim componenților lotului reprezentativ al ISU Vaslui pentru implicarea, seriozitatea, și pasiunea de care au dat dovadă și îi felicităm pentru rezultatele obținute!

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*