Home » Local » Șantiere blocate! Firma care execută lucrările la proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui a intrat în insolvență

Șantiere blocate! Firma care execută lucrările la proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui a intrat în insolvență

de Dănuț CIOBANU 

Începând din luna aprilie 2023, firma care executa lucrările la proiectul ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui” a intrat în insolvență. Cum firma este în insolvență, sunt probleme foarte mari în ceea ce privește finalizarea proiectului. Investiția este executată în proporție de 89% . Valoarea contractului se ridică la suma de 85 milioane de lei, iar suma de 69,4 milioane de lei (81%) a fost decontată.

Contractul de execuție al proiectului de apă și canal din municipiul Vaslui a început în anul 2019 și trebuie finalizat la data de 1 septembrie 2023.

Printru lucrările care mai sunt de executat se numără: montat stații de clorinare, cămine de reglare a presiunii, executate branșamente, montate cămine de branșament, extinderea rețelei de apă și canalizare pe mai multe străzi din municipiul Vaslui etc.

În total, mai este un rest de executat de 15,4 milioane de lei, din care suma de 10 milioane de lei reprezintă fonduri eligibile nerambursabile europene, iar restul sumei sunt bani de la bugetul național.

„SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara este din aprilie în insolvență. Au avut conturile blocate și nu au putut lucra absolut deloc. După problemele care au fost cu blocarea conturilor, din discuțiile pe care le-am avut cu conducerea firmei avem promisiunea că vor închide contractul cu Vasluiul. Dar nu s-au mișcat pentru că au avut conturile blocate. Termenul de finalizare a proiectului a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2023, pentru a continua să lucrăm pentru a cheltui cele 10 milioane de lei de la Uniunea Europeană”, a spus Ticu Bahnariu directorul tehnic SC Aquavas – Sucursala Vaslui, în ședința ordinară a Consiliului Local Vaslui.

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”.

În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările din cadrul proiectului constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*