Home » Local » SJU Vaslui se digitalizează cu bani europeni! Vor fi achiziționate echipamente IT și echipamente pentru comunicații

SJU Vaslui se digitalizează cu bani europeni! Vor fi achiziționate echipamente IT și echipamente pentru comunicații

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui intenționează să depună o cerere de finanțare în cadrul PNRR pentru Componenta 7 – Transformare digitală, aferent finanțării unităților sanitare publice pentru cele trei componente (hardware, software clinic și non clinic).

Valoarea totală a proiectului este de 4.408.057 lei cu TVA inclus, din care valoarea cheltuielilor eligibile este în suma de 3.702.250 lei, la care se adaugă suma de 703.427 lei TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile ce se va suporta de la bugetul de stat. Suma de 2.380 lei cu TVA inclus reprezintă cheltuieli neeligibile suportate de SJU Vaslui, necesare pentru consultanță în pregătirea documentației aferentă achizițiilor publice și în procesul de derulare a procedurii de achiziție publică.

„Termenul limită de depunere a cererii de finanțare este data de 4 august 2023, iar data limită de implementare a proiectului este 30 aprilie 2025. Acest proiect va contribui la dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea spitalului prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicații, și echipamente conexe, inclusiv licențe), migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltarea de aplicații informatice aferente, dar și instruirea personalului tehnic. Realizarea proiectului va contribui la îmbunătățirea continuă a calității actului medical și creșterea satisfacției pacienților și, de asemenea, reducerea costurilor”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*