Home » Administratie » Alt proiect, altă problemă! Licitație blocată la proiectul de contrucție a rezervoarelor de apă din municipiul Vaslui

Alt proiect, altă problemă! Licitație blocată la proiectul de contrucție a rezervoarelor de apă din municipiul Vaslui

Nici al doilea contract pe apă și canal din municipiul Vaslui nu are o soartă mai bună. În urma exploziei la prețurile de construcții, executantul a reziliat contractul în cursul lunii noiembrie 2022. Din întreaga valoare a proiectului au fost realizate lucrări care totalizează suma de 17,5 milioane de lei. Restul de executat din cadrul proiectului se ridică la suma de 21 milioane de lei.

Ticu Bahnariu directorul tehnic SC Aquavas – Sucursala Vaslui, a spus  în ședința ordinară a Consiliului Local Vaslui că executantul a mai realizat o serie de lucrări cum ar fi reabilitarea unor stații de apă, împrijmuirea prizei de pe râul Bârlad, au mai fost montate vane etc.

„Din momentul în care s-a renunțat la contract, s-a făcut restul de licitat, după care s-a licitat. Licitația a fost anulată pentru că nu s-a prezentat nimeni. Restul de executat este de 21 milioane de lei. Este vorba despre rezervoare de apă, camine, vane, reabilitarea stației Rediu, pompare spital”, a spus Ticu Bahnariu.

În prezent, se revizuiește valoric restul de executat din cadrul proiectului la prețul zilei. Dacă nu se realizează licitația până la data de 31 decembrie 2023 toată valoarea va fi neelgibilă pentru al doiela contract.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*