Home » Local » Județul Vaslui a primit prima tranșă de bani pentru finanțarea construcției Spitalului nr. 2

Județul Vaslui a primit prima tranșă de bani pentru finanțarea construcției Spitalului nr. 2

Rectificarea a III-a a bugetului local al judeţului Vaslui pe anul 2023 prevede la capitolul „sănătate” – proiecte cu finanțare din sumele reprezentând asistența financiară nerambursabilă aferentă PNRR suplimentarea cu suma de 10.161.367 lei în vederea finanțării proiectului „Construire secții la Spitalul nr.2 Vaslui”.

Luna trecută, a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea Spitalului nr.2 Vaslui. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, împreună cu președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, au semnat contractul de finanțare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR. Investiția totală este de 385 milioane de lei, cu TVA.

„Ne dorim servicii medicale de calitate pentru întreaga populație. Asta e motivația pentru care am avansat această propunere de proiect. Cred că sănătatea este o problemă în ansamblul său, pornind de la medicii de familie, trecând prin tot sistemul de sănătate, învățămânântul universitar medical, totul reprezintă o problemă pentru societate. Însă, consider că pas cu pas a început să fie rezolvată această problemă, dar mai avem mult până la rezolvarea completă, care să aducă un anumit grad de mulțumire, care să se reflecte în plan mediatic, public, pacienți, astfel încât să nu mai fie o sursă permanentă de critică și reproșuri la adresa autorităților române. Acesta este de fapt scopul efortului nostru”, a spus Dumitru Buzatu.

Spitalul va avea un număr 248 de paturi, din care 97 vor fi noi. Din totalul paturilor noi, 28 sunt pentru spitalizare de zi, adulți si copii, alte 16 paturi sunt pentru paliație; iar 53 de paturi sunt pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții: psihiatrie, cronici și boli infecțioase.

Proiectul urmează să fie dezvoltat în curtea Spitalului nr.2 Vaslui, unde vor fi construite două corpuri noi de clădiri. Spitalul va avea o suprafață nou construită de 6.528,01 mp și cu o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 mp.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*