Home » Local » Întâlnirea membrilor Rețelei Naționale a Centrelor de Zi pentru copii la Vaslui

Întâlnirea membrilor Rețelei Naționale a Centrelor de Zi pentru copii la Vaslui

Prezent la întâlnirea membrilor din Rețeaua Națională a Centrelor de Zi pentru copiii aflați în risc de sărăcie, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a lansat ideea de colaborare și sprijin între ONG-uri și unitățile administrativ-teritoriale, pentru a găsi soluțiile cele mai potrivite în reducerea sărăciei în rândul copiilor din județ.

„Este nevoie ca noi între noi să ne asigurăm sprijinul, dincolo de ce poate face statul. Noi, Consiliul Județean Vaslui, i-am sprijinit pe toți cei care ni s-au adresat, inclusiv sistemul nostru de asistență socială, pe care încercăm să-l menținem la un nivel foarte bun. ONG-urile și biserica au primit an de an sprijinul nostru. Să nu ne imaginăm că centrele de zi aflate în administrarea bisericii se administrează singure. Primesc în permanență ajutorul UAT-urilor, inclusiv celelalte centre, care au nevoie de sprijinul statului. Fără să cooperăm, nu putem să facem progrese. Mai mult, urmărim să asigurăm un nivel optim de înțelegere a nevoii de cooperare”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Rețeaua Națională a Centrelor de Zi pentru copiii aflați în risc de sărăcie – CentreZi RO este dezvoltată în cadrul proiectului COMPASS – Comunitate, Participare, Sustenabilitate finanțat de Active Citizens Fund – Romania, la inițiativa Organizației Umanitare CONCORDIA alături de partenerii săi – Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS și Asociația Educație pentru Viața Reală – AEVR.

Inițiativa are ca obiective prevenirea abandonului familial sau educațional și dezvoltarea proceselor și serviciilor în rețeaua națională de centre care lucrează pentru bunăstarea copiilor defavorizați.

La nivel de județul Vaslui sunt licențiate 102 servicii sociale, din care 27 sunt pentru copii, din care 15 sunt privați, iar 12 sunt servicii publice.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*