Home » Local » Ședință la Prefectura Vaslui! Măsuri de siguranță în ceea ce privește alimentația publică și siguranța cetățenilor

Ședință la Prefectura Vaslui! Măsuri de siguranță în ceea ce privește alimentația publică și siguranța cetățenilor

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei a convocat astăzi, la sediul Instituției Prefectului, o ședință la care au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP), Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Tema acestei întâlniri a fost desfășurarea manifestărilor organizate în perioada următoare, cum ar fi târgurile, bâlciurile, zilele orașului sau ale comunei. Au fost  solicitate autorităților locale să  furnizeze un calendar al acestor evenimente, precum și informații cu privire la manifestările religioase din responsabilitatea Episcopiei. Scopul acestei solicitări este asigurarea măsurilor de siguranță în ceea ce privește alimentația publică și siguranța cetățenilor.

“Am transmis tuturor unităților administrativ-teritoriale importanța asigurării unor canale de intervenție în caz de urgență pentru echipajele de intervenție. În special, am subliniat necesitatea acordării unei atenții sporite focurilor de artificii și provenienței produselor alimentare. Siguranța cetățenilor trebuie să fie mereu pe primul plan, iar autoritățile locale au responsabilitatea de a implementa măsuri adecvate pentru protejarea și securitatea acestora. Aceste demersuri au fost inițiate în vederea garantării unui mediu sigur și sănătos în timpul desfășurării evenimentelor respective.

În contextul actual, colaborarea între instituțiile implicate și autoritățile locale este importantă pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în cadrul manifestărilor publice. Instituția Prefectului va continua să monitorizeze și să sprijine desfășurarea acestor evenimente în conformitate cu legislația în vigoare și în interesul cetățenilor.

Țin să sublinieez necesitatea menținerii curățeniei și a unui mediu curat în timpul și după desfășurarea acestor evenimente”, a declarat prefectul  Daniel Onofrei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*