Home » Agricultura » Bani europeni pentru sisteme de irigații, instalarea tinerilor fermieri și modernizarea drumurilor de la sate

Bani europeni pentru sisteme de irigații, instalarea tinerilor fermieri și modernizarea drumurilor de la sate

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat versiunile consultative ale ghidului solicitantului pentru șase domenii de intervenție finanțate cu fonduri europene din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Acțiunea are ca obiectiv pregătirea sesiunilor de primire a cererilor de finanțare pentru investiții în agricultură și dezvoltarea mediului rural,

Versiunile consultative ale ghidurilor aferente DR 20 – Investiții în sectorul zootehnic, DR 25 – Modernizarea infrastructurii de irigații, DR 26 – Înființarea sistemelor de irigații, DR 28 – Crearea/ modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural, DR 30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri și DR 37 – Transfer de cunoștințe sunt publicate pe pagina oficială de internet a Agenției www.afir.ro, la secțiunea Dezbatere publică.

„Perioada de consultare publică este de 15 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv 1 august 2023. Toți cei interesați pot transmite sugestii și observații pe marginea ghidurilor publicate pe adresa consultare@afir.info, a spus Alin Trifu, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Vaslui.

După o analiză pertinentă a tuturor sugestiilor primite, AFIR va publica versiunile finale ale Ghidului solicitantului în timp util, astfel încât toți solicitanții de fonduri europene să pregătească documentația aferentă depunerii online a cererilor de finanțare prin  PS PAC 2027.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*