Home » Agricultura » Programul „Tomata”, un succes! Legumicultorii vasluieni au scos pe piață 336 tone de roșii

Programul „Tomata”, un succes! Legumicultorii vasluieni au scos pe piață 336 tone de roșii

Legumicultorii vasluieni au valorificat prin Programul „Tomata” o cantitate totală de 336 tone de roșii. Producătorii au putut să comercializeze marfa în piețele din județ și în alte zone ale țării până la data de 15 iulie 2023.

Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, a spus că un număr de 85 de producători agricoli au îndeplinit condițiile de eligibilitate în cadrul programului.

„Acești fermieri au adus documentele justificative că au valorificat cel puțin 3.000 de kilograme de roșii. Noi am solicitat în data de 24 iulie necesarul de fonduri, care se ridică la suma de 1.261.995 de lei”, a spus Gigel Crudu.

Producătorii de tomate au avut posibilitatea accesării sprijinului de minimis până la data de 1 aprilie 2023, pentru care Ministerul Agriculturii a alocat circa 3.000 de euro/beneficiar.

Spre deosebire de anul 2022, anul acesta, în actul normativ referitor la programul de susţinere a producţiei de tomate au apǎrut câteva elemente de noutate.

Anul acesta s-a efectuat o singurǎ verificare atât pentru stabilirea suprafeţei înfiinţate cu rǎsaduri, cât și pentru evaluarea producţiei de tomate înainte de recoltare.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*