Home » Local » Beți la volan și fără carnete de conducere! Dosare penale pentru mai mulți șoferi din județul Vaslui

Beți la volan și fără carnete de conducere! Dosare penale pentru mai mulți șoferi din județul Vaslui

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare. 

La data de 5 august 2023, ora 19.20, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală  Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul/comuna Pădureni, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către o femeie de 40 de ani, din comuna Pădureni, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că aceasta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice din data de 24.06.2023.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere  pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără permis de conducere”.

La data de 5 august 2023, ora 22.14, polițiștii Biroului Rutier Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul/comuna Pădureni, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 37 de ani, din comuna Pădureni, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Huși,  unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La data de 4 august 2023, ora 23.00, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiul Vaslui, a observat și legitimat un conducător auto oprit neregulamentar.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul de 42 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 5 august 2023, ora 19.41, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Codăești, județul Vaslui, au identificat conducătorul unui motociclu care nu purta cască de protecție.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul din comuna Codăești, în vârstă de 18 ani, nu deținea permis de conducere eliberat de autoritățile din România pentru nicio categorie de vehicule, iar motociclul nu figura înmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere”, respectiv ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*