Home » Agricultura » Hoții de lemne, interzis în păduri! Furtul din suprafețele forestiere a scăzut la 1.062 de metri cubi

Hoții de lemne, interzis în păduri! Furtul din suprafețele forestiere a scăzut la 1.062 de metri cubi

În ultimii ani, Direcția Silvică (DS) Vaslui a făcut posibilă reducerea semnificativă a volumului tăiat ilegal prin organizarea de acțiuni specifice de pază. Prin urmare, volumul tăiat ilegal identificat și înregistrat ca urmare a controalelor efectuate în anul 2022 este de 1.062  metri cubi.

Practic, anul trecut, personalul silviclocal a efectuat 4.346 acțiuni din care 323 efectuate în colaborare cu personal din cadrul MAI.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a spus că au fost constatate un număr de 178 infracțiuni și 51 contravenții, iar amenzile aplicate au o valoare de 55.000 lei. Nu în ultimul rând, materialul lemnos confiscat a fost de 302 metri cubi.

„Paza pădurilor pentru DS Vaslui reprezintă una din dificilele sarcini și asta în principal din cauza fragmentării fondului forestier național, rezultat al aplicării legilor fondului funciar. Conștienți de această realitate, la nivelul instituției, în baza prevederilor legale s-au stabilit permanent măsuri menite să ducă la atingerea potențialului necesar asigurării integrității fondului forestier și a pazei pădurilor în condiții corespunzătoare”, a spus Cătălin Idriceanu.

Potrivit legislației actuale, paza fondului forestier național împotriva tăierilor ilegale de arbori, a ocupărilor ilegale de terenuri, a furturilor, a distrugerilor și a degradării pădurilor, a pășunatului, precum și împotriva altor fapte păgubitoare pentru integritatea fondului forestier, se organizează și se execută potrivit Regulamentului de pază a fondului forestier.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*