Home » Administratie » CJ Vaslui se reunește în ședință extraordinară pentru a aloca comunei Gherghești suma de 300.000 de lei

CJ Vaslui se reunește în ședință extraordinară pentru a aloca comunei Gherghești suma de 300.000 de lei

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se reunește astăzi în ședință extraordinară pentru a aloca un ajutor financiar de urgență comunei Gherghești. UAT-ul are în derulare mai multe proiecte de modernizare si reabilitare a școlilor, grădinițelor și a rețelelor de utilități din comună. Aceste investiții se finanțează în principal din fonduri europene si naționale la care primăria contribuie cu cofinanțare.

La aceasta dată, se derulează un obiectiv de investiție cu finanțare prin măsura 322, Programul National de Dezvoltare Locală, și anume „Grădinița cu 4 Săli de grupă și Stația de epurare-colectare sat Gherghești, Com. Gherghești, Jud. Vaslui”, la care cofinanțarea

comunei este în sumă de 2.260.000 lei, cu termen de finalizare în data de 26.08.2023.

„În conformitate cu execuția bugetară pentru semestrul I, rezultă că unitatea administrativ-teritorială Gherghești a direcționat sume pentru plata cofinanțării în cea mai mare parte, dar este în imposibilitate de a mai asigura suma de 1.000.000 lei. Prin prezentul proiect de hotărâre se propune alocarea sumei de 300.000 lei din rezerva bugetului local al județului către Comuna Gherghești, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Ca urmare a acestei situații, Comuna Gherghești s-a adresat CJ Vaslui, solicitând, prin mai multe adrese, alocarea de sume din fondul de rezervă bugetară, în vederea asigurării cofinanțării obiectivului de investiție.

Neasigurarea sumei de 1.000.000 lei va declanșa procedura de rambursare a tuturor fondurilor alocate de către AFIR. Obiectivul de investiție are valoarea totală de 11.168.339 lei. La această dată, în bugetul local al județului Vaslui, fondul de rezervă bugetară este în sumă de 300.000 de lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*