Home » Local » Dosare penale pentru șoferi! Tot mai multe infracțiuni pe drumurile comunale din județul Vaslui

Dosare penale pentru șoferi! Tot mai multe infracțiuni pe drumurile comunale din județul Vaslui

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare. 

La data de 5 august 2023, ora 10.35, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală  Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Pungești, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un utilaj agricol cu semiremorcă, condus de către un bărbat de 34 de ani, din comuna Pungești, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deținea permis de conducere eliberat de autoritățile din România pentru nicio categorie de vehicule, iar semiremorca nu figura înmatriculată sau înregistrată.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducere  pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

La data de 5 august 2023, ora 21.20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au fost sesizați cu privire la faptul că pe Drumul Județean 245 a avut loc un eveniment rutier.

La fața locului, polițiștii au găsit un bărbat de 52 de ani, șoferul unui vehicul înmatriculat în județul Vaslui, care a intrat în coliziune cu un arbore aflat pe marginea drumului, rezultând avarierea autoturismului. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat,  fiind condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, în vederea prelevării de mostre biologice și stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 5 august 2023, ora 12.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală  Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Gârceni, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un utilaj agricol cu semiremorcă, condus de către un bărbat de 59 de ani, din comuna Gârceni, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, iar atât utilajul agricol, cât și semiremorca nu figurau înmatriculate sau înregistrate.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducere  pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără permis de conducere” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

La data de 6 august 2023, ora 21.40, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul Bogești, comuna Pogana, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Ilfov, condus de către un bărbat de 31 de ani, din comuna Pogana, județul Vaslui.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad,  unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*