Home » Administratie » Județul Vaslui are un deficit bugetar de 37,5 milioane de lei. Suma este acoperită din excedentul din anul trecut

Județul Vaslui are un deficit bugetar de 37,5 milioane de lei. Suma este acoperită din excedentul din anul trecut

În prezent, județul Vaslui înregistrează un deficit bugetar în valoare de 37,5 milioane de lei. Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a cerut explicații conducerii Consiliului Județean (CJ) Vaslui, cu privire la evoluția deficitului contabilizat pe secțiunea de dezvoltare.

Consilierul a explicat că la rectificarea bugetară din luna aprilie deficitul era de 33,4 milioane de lei, pentru ca în luna următoare să crească la 35,1 milioane de lei. Creștera a continuat constant până la actualul deficit de 37,5 milioane de lei.

„Vedem această evoluție a deficitului bugetar și vrem să știm ce soluții găsim pentru acoperirea acestui deficit”, a spus consilierul.

Reprezentanții aparatului de specializate din cadrul CJ Vaslui au explicat că anul 2022 a fost încheiat cu un excedent bugetar de 47,4 milioane de lei, bani care sunt direcționați pentru acoperirea deficitului din anul curent.

„Nu avem un deficit. Acoperim totul din excedentul anului trecut și încă mai avem rezerve. În realitate nu avem un deficit care să ne pună probleme”, a punctat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

CJ Vaslui a aprobat un ajutor financiar de urgență în valoare de 300.000 de lei comunei Gherghești.

UAT-ul are în derulare mai multe proiecte de modernizare si reabilitare a școlilor, grădinițelor și a rețelelor de utilități din comună. Aceste investiții se finanțează în principal din fonduri europene si naționale la care primăria contribuie cu cofinanțare.

La aceasta dată, se derulează un obiectiv de investiție cu finanțare prin măsura 322, Programul National de Dezvoltare Locală, și anume „Grădinița cu 4 Săli de grupă și Stația de epurare-colectare sat Gherghești, Com. Gherghești, Jud. Vaslui”, la care cofinanțarea

comunei este în sumă de 2.260.000 lei, cu termen de finalizare în data de 26.08.2023.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*