Home » Local » Cum arată o rutină de skin care de zi completă: idei care să te inspire

Cum arată o rutină de skin care de zi completă: idei care să te inspire

Îngrijirea pielii este esenţială dacă îţi doreşti un ten luminos şi sănătos. Este o idee bună să ai o rutină de skin care bine pusă la punct, cu produse potrivite tenului tău.

Descoperă cum arată o rutină de skin care pentru zi completă:

Începe cu igiena orală

Este o idee bună să începi rutina de dimineaţă cu periajul dinţilor şi cu un dus bucal. De ce? Ei bine, în timpul curățării dinților, reziduuri de pastă de dinţi pot ajunge la nivelul pielii, în special în zona gurii şi pot duce la apariţia iritaţiilor sau comedoanelor. De aceea, cel mai bine este să începi cu periajul dinţilor, iar mai apoi să începi rutină de skin care.

Alege o periuţă electrică, precum Philips Sonicare, dacă îţi doreşti un periaj al dinţilor fără cusur. Philips Sonicare foloseşte cele mai avansate funcţii pentru periajul dinţilor, astfel încât tu să te bucuri de o îngrijire de nota 10. Există mai multe modele de la Philips Sonicare din care poţi alege, în funcţie de nevoile tale şi de recomandările stomatologului.

Indiferent dacă alegi un model Philips Sonicare sau nu, este esenţial să înlocuieşti capătul periuţei electrice la 3 luni pentru o igienă orală corectă.

Continuă cu demachierea

După ce ai terminat rutina de îngrijire orală, este timpul să treci la îngrijirea feței. Demachierea nu este obligatorie dimineaţa, însă dacă observi reizduuri de machiaj pe ten sau ai transpirat foarte tare peste noapte, poţi începe cu acest pas. Demachierea se poate realiza cu apă micelara, cleansing balm sau un produs pe bază de ulei. Tu alegi ce ţi se potriveşte cel mai bine, însă trebuie să ştii că după demachiere, curăţarea cu apa este obligatorie. Demachiantul, indiferent de tipul de produs, nu trebuie să rămână pe ten.

Atunci când laşi demachiantul pe ten, acesta poate încărca porii şi poate duce la apariţia comedoanelor, dar şi la apariţia iritaţiilor.

Cauta un demachiant cu ingrediente de calitate, fără parfum, uleiuri esenţiale sau alcool denaturat. În acest fel, te asiguri că îi oferi tenului tău o curăţare blândă.

Aplică un produs de curăţare

Indiferent dacă alegi să aplici demachiant dimineaţă sau nu, curăţarea cu un gel sau spumă de curăţare este obligatorie. Foloseşte un produs de curăţare blând, care să nu îţi usuce excesiv tenul, dar care să îţi lase pielea curata şi fină. Acesta nu ar trebui să conţină nici el alcool denaturat, uleiuri esenţiale sau parfum.

Foloseşte un toner

Tonerul este o alegere minunată dacă vrei să îţi reîmprospătezi tenul şi să adaugi un plus de îngrijire. Poţi opta pentru un toner hidratant dacă te confrunţi cu piele uscată sau dacă ai un ten normal. Dacă îţi doreşti extra îngrijire, găseşti tonere cu substanţe active, precum niacinamida sau vitamina C.

Aplică serurile de care ai nevoie

Dacă foloseşti seruri în rutina ta de skin care, acestea trebuie aplicate după toner şi înainte de cremă hidratantă. Printre cele mai potrivite substanţe pentru rutină de zi în seruri se număra acidul hialuronic, niacinamidele, zincul, vitamina C sau acidul ferulic. Aplică serurile în cantităţi mici şi masează uşor până la absorbţia completă în piele.

Continuă cu o cremă hidratantă

Hidratarea este un must, indiferent de tipul de ten şi de vremea de afară. De aceea, alege o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten, pe care să o aplici după toner şi/sau seruri. Aplică o cantitate suficientă, însă nu exagerată de produs.

Nu uita de SPF

Ultimul pas în rutina de skin care de dimineaţă trebuie să fie crema cu SPF. Protecţia împotriva razelor nocive ale soarelui este esenţială pentru a te bucura de o piele sănătoasă. Alege un SPF cu factor 30 sau 50, pe care ssa îl aplici într-o cantitate generoasă pe faţă, gât şi decolteu. Aşteaptă cel puţin 10 minute între aplicarea cremei hidratante şi a cremei cu SPF.

Poţi începe rutina de skin care de zi cu îngrijirea orală, iar mai apoi să continui cu demachierea şi/sau curăţarea, aplicarea tonerului şi/sau a serurilor, hidratarea şi aplicarea cremei cu SPF.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*