Home » Local » Lansare de carte în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui: „Puncte cardinale anapoda”

Lansare de carte în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui: „Puncte cardinale anapoda”

Paul Zahariuc, cunoscut gazetar, istoric și cercetător, și-a lansat de Zilele Culturale ale municipiului Vaslui cea mai recentă carte: „Puncte cardinale anapoda”.

Printr-o serie de interviuri, reportaje, reflecții și aventuri proprii, grupate în patru capitole, autorul încearcă să pună în valoare personalitatea unor oameni simpli, contemporani cu acesta.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a remarcat că încă mai există vasluieni cu spirit științific, care încearcă să ofere o imagine epocilor trecute.

„Îmi face o reală plăcere să constat că există asemenea oameni, care având spirit științific, încearcă să ofere o imagine a epocilor și a celor cu care au fost contemporani. E un lucru remarcabil pentru orice comunitate. Cu atât mai mare este meritul lui Paul Zahariuc, pentru că pe lângă punerea în funcțiune a cercetării documentelor, încearcă să deseneze și să aducă în actualitate vremurile trecute, nu de foarte multă vreme, dar care noi, cei de astăzi, suntem copleșiți de grija cotidiană, le-am mai uitat”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Cartea a fost prezentată de două personalități ale culturii locale, Nicolae Ionescu și Laurențiu Chiriac.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*