Home » Administratie » Comuna Crețești a primit bani de la Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea drumurilor sătești

Comuna Crețești a primit bani de la Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea drumurilor sătești

Comuna Crețești are în derulare un proiect de modernizare a drumurilor sătești cu finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 15,2 milioane de lei, iar cuantumul primei tranșe solicitată pentru decontare de la Ministerul Dezvoltării este de 147.449 lei.

Reamintim că la finalul anului trecut, consilierii opoziției din cadrul Consiliului Județean (CJ) Vaslui nu au avut succes cu amendamentele depuse în cazul proiectului privind repartizarea banilor din impozitul pe venit încasat suplimentar pentru anul 2022.

Aleșii locali au cerut ca pe lista UAT-urilor care primesc fonduri să fie inclusă și comuna Crețești cu suma de 80.000 de lei, bani care ar urma să fie folosiți la o serie de priecte privind modernizarea infrastructurii rutiere. Pentru a acoperi financiar și această alocare, consilierii liberali au propus diminuarea sumelor destinate celorlalte comune.

„Propun colegilor să voteze acest amendament. Comuna Crețești a fost vitregită de alocările făcute din fondurile CJ Vaslui. Primarii care au avut excedente bugetare au primit fonduri, însă comuna Crețești nu! Comuna Poienești a primit foarte mulți bani, în schimb 18 UAT-uri nu au primit niciun leu”, au susținut liberalii în plenul ședinței ordinare a CJ Vaslui.

La nivel național, Ministerul Dezvoltării a virat suma de 95,9 milioane de lei, în vederea decontării facturilor pentru 86 de obiective de investiții finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”.

Facturile au fost depuse de autorităţile publice locale din 31 de județe, pentru proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, amenajarea pistelor de bicicliști, a trotuarelor, a căilor de acces, a șanțurilor și rigolelor etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*