Home » Culture » Ultimele pregătiri pentru organizarea Festivalului de muzică corală laică și religioasă „Gheorghe Cucu”

Ultimele pregătiri pentru organizarea Festivalului de muzică corală laică și religioasă „Gheorghe Cucu”

În perioada 19 – 20 august 2023 va avea loc Festivalul internațional de muzică corală laică și religioasă „Gheorghe Cucu”. Manifestarea a ajuns la cea de-a XIX-a ediție și se va desfășura în data de 19 august la Teatrul de Vară din Vaslui începând cu ora 19.00 (concurs), iar în data de 20 august în Centrul Civic de la ora 19.00 (gală și recitaluri). Organizatorii manifestării sunt Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Vaslui și Episcopia Hușilor.

„La eveniment vor participa grupuri corale din România, Lituania Grecia și Republica Moldova. Invitați speciali sunt Corala Armonia Constanța și Maria Coman” a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

„Acest festival, de o încărcătură spirituală deosebită, a reușit, până acum, să ne transpună într-o atmosferă de multă liniște și interiorizare, și să ne înnobileze sufletește, în pofida zgomotului din jur, care ne asaltează zilnic. Regăsim, prin piesele interpretate, frumusețea sufletului omenesc, șlefuit de dorul după Dumnezeu, și reușim, cel puțin pentru câteva ceasuri, să fim învăluiți de o bucurie interioară, mai greu exprimabilă în cuvinte. Acesta este, de fapt, unul din rolurile muzicii de calitate, să ne predispună la o răsucire înspre noi înșine, pentru a fi mai atenți la acordurile inimii însetate de frumos, de sens și de liniște. Binecuvântăm, deopotrivă, pe organizatori și pe participanți, pentru darul muzical, de suflet, pe care îl oferă semenilor lor, într-o vreme în care avem o acută nevoie de înmulțire a binelui și a frumosului”, se arată în mesajul Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*