Home » Local » Controale la școlile din comuna Pungești! Școala din satul Armășoaia nu este pregătită pentru noul an școlar

Controale la școlile din comuna Pungești! Școala din satul Armășoaia nu este pregătită pentru noul an școlar

Prefectul Daniel Onofrei s-a deplasat astăzi alături de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Direcției de Sănătate Publică (DSP) și Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), în comuna Pungești. Scopul a fost evaluarea pregătirii unităților de învățământ pentru a primi elevii pe data de 11 septembrie. 

Cu regret, s-a constatat că Școala din localitatea Armasoaia, comuna Pungești, nu este pregătită așa cum susțineau autoritățile locale. Aici, lucrările de construcție sunt încă în desfășurare, iar instalația electrică și cea sanitară nu sunt finalizate. Este evident că mai este mult de lucru și există riscuri semnificative la adresa siguranței copiilor.

După evaluarea efectuată astăzi, atât reprezentanții ISU, cât și cei ai DSP și ISJ au ajuns la aceeași concluzie: elevii nu pot începe anul școlar în această clădire, așa cum intenționau autoritățile locale. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor de construcție este luna aprilie a anului 2024, iar nicio sală de clasă nu îndeplinește condițiile necesare pentru a primi elevii.

În anul școlar trecut, copiii au fost nevoiți să învețe într-o casă parohială, însă aceasta a fost o soluție de compromis pe termen scurt. Este clar că se impune nevoia de o soluție urgentă și durabilă, care să asigure un mediu sigur și adecvat pentru educația copiilor.

“În calitate de prefect al județului, am solicitat autorităților locale să ia măsuri imediate pentru găsirea unei soluții alternative temporare. Vom colabora strâns cu ISU, DSP și ISJ pentru a identifica și implementa cele mai bune opțiuni în interesul copiilor și al cadrelor didactice.

Pentru moment singura soluție ar fi ca elevii din Armășoaia să facă naveta cu microbuzul școlar la Pungești.

Ne dorim ca toți copiii să aibă cele mai bune condiții posibile în timpul anului școlar. Prin urmare, constituit o echipă mixtă formată din reprezentanți ai ISU, ISJ și DSP, care va efectua verificări în unitățile de învățământ pentru a identifica și remedia orice nereguli sau deficiențe existente. Împreună, vom conlucra pentru a ne asigura că fiecare școală oferă un mediu sigur și propice pentru elevi“, a declarat reprezentantul guvernului , Daniel Onofrei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*