Home » Local » Inspecția Muncii Vaslui a prins mai mulți muncitori care lucrau la negru! Peste 80 de controale în teritoriu

Inspecția Muncii Vaslui a prins mai mulți muncitori care lucrau la negru! Peste 80 de controale în teritoriu

Inspectorii de muncă de la nivelul județului Vaslui au efectuat 81 de controale care au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 15 angajatori, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor a fost în luna iulie de 184.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 204 de măsuri de intrare în legalitate.

„În luna iulie au fost sancţionati pentru muncă nedeclarată, un număr de 6 angajatori fiind identificate 8 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor fiind de 160.000 lei”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui.

Și în domeniul protecției muncii, Inspecția Muncii Vaslui a verificat 53 de angajatori, fiind încheiate 40 de procese verbale de  control.

În urma vizitelor de inspecţie din luna trecută au fost constatate 139 de neconformităţi. Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 43 de angajatori, fiind aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*