Home » Administratie » Comuna Gherghești primește un ajutor de 550.000 de lei! Este nevoie de un milion de lei pentru cofinanțarea unor proiecte

Comuna Gherghești primește un ajutor de 550.000 de lei! Este nevoie de un milion de lei pentru cofinanțarea unor proiecte

Comuna Gherghești primește un nou ajutor financiar de urgență de la Consiliul Județean (CJ) Vaslui. UAT-ul a solicitat alocarea de sume din fondul de rezervă bugetară pentru asigurarea cofinanțării proiectului „Grădinița cu 4 Săli de grupă și Stația de epurare-colectare sat Gherghești, Com. Gherghești, Jud. Vaslui”.

Reamintim că la începutul acestei luni a avut loc o ședință extraordinară a CJ-ului, unde s-a hotărât transferul sumei de 300.000 lei. Prin noul proiect de hotărâre, autoritățile județene propun repartizarea diferenței de 550.000 lei.

Comuna Gherghești are în derulare mai multe proiecte de modernizare și reabilitare a școlilor, grădinițelor și a rețelelor de utilități din comună. Aceste investiții se finanțează în principal din fonduri europene si naționale la care primăria contribuie cu cofinanțare.

La aceasta dată, se derulează un obiectiv de investiție cu finanțare prin măsura 322, Programul National de Dezvoltare Locală, și anume „Grădinița cu 4 Săli de grupă și Stația de epurare-colectare sat Gherghești, Com. Gherghești, Jud. Vaslui”, la care cofinanțarea comunei este în sumă de 2.260.000 lei, cu termen de finalizare în data de 26.08.2023. UAT-ul a direcționat sume pentru plata cofinanțării în cea mai mare parte, dar este în imposibilitate de a mai asigura suma de 1.000.000 lei.

Neasigurarea acestei sume va declanșa procedura de rambursare a tuturor fondurilor alocate de către AFIR. Obiectivul de investiție are valoarea totală de 11.168.339 lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*