Home » Local » Infracțiuni pe șosele! Șoferi din județul Vaslui cu dosare penale

Infracțiuni pe șosele! Șoferi din județul Vaslui cu dosare penale

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane, depistate zilele trecute pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

La data de 17 august 2023, ora 20.35, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN24A,  în satul Simila, comuna Zorleni, județul Vaslui au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Bârlad.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul  avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice din data de 08 iunie 2023, pentru infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”. Totodată, polițiștii au constatat că inspecția tehnică periodică a vehiculului era expirată din data de 17 noiembrie 2022, iar polița RCA era expirată din data de 24 aprilie 2022, abateri pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere  pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără permis de conducere”.

La data de 18 august 2023, ora 03.20, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că pe raza localității Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui, a avut loc un eveniment rutier.

La fața locului, polițiștii Biroului Rutier au găsit un bărbat de 37 de ani, conducătorul unui vehicul tip ATV, care a intrat în coliziune cu un cap de pod din beton, aflat pe sensul de mers dinspre comuna Văleni spre comuna Muntenii de Sus.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că vehiculul nu figura înmatriculat/înregistrat, iar bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului vehiculului tip ATV, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, pentru evaluarea stării de sănătate. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat”, ”conducere  pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără a deține permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*