Home » Local » Vasluiul va avea 14 stații de încărcare pentru mașinile electrice

Vasluiul va avea 14 stații de încărcare pentru mașinile electrice

Județul Vaslui va beneficia în scurt timp de 14 stații de încărcare cu putere normală pentru mașinile electrice. Dintre acestea, 9 se regăsesc în municipiul Vaslui. Acestea vor fi montate la Palatul Administrativ, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Spitalul Județean de Urgență, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan”, Centrului de recuperare si reabilitare pentru copilul cu handicap, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade”, SC Lucrări Drumuri și Poduri SA, Spitalul județean de urgență (Spital 2) și fosta Casa Armatei.

Alte două stații vor fi instalate la Bârlad, din care una va fi montată în zona Teatrul „Victor Ion Popa” – Muzeul „Vasile Pârvan”, iar cealaltă va fi la Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat.

Restul stațiilor de încărcare se vor regăsi la Negrești (Centrul Școlar de Educație Incluzivă), Băcești (Centrul de Asistență Medico-Socială) și Codăești (Centrului de Asistență Medico-Socială).

„Cererea de finanțare a fost depusă de Consiliul Județean Vaslui prin EURONEST, care a fost deja aprobată. Până la sfârșitul lunii octombrie se va elabora documentația tehnico-economică aferentă etapei a II-a de evaluare, ulterior urmând a fi demarate lucrările de construcție și montare. Stațiile vor beneficia de 2 puncte de încărcare fiecare și de câte 2 locuri de parcare și vor fi accesibile publicului larg”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Finanțarea este asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*