Home » Local » 11 bărbați din orașul Murgeni au fost reținuți! Polițiștii au efecuat, în plan vertical, mai multe focuri de avertisment

11 bărbați din orașul Murgeni au fost reținuți! Polițiștii au efecuat, în plan vertical, mai multe focuri de avertisment

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut 11 bărbați, din orașul Murgeni, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniştii publice”, „lovire sau alte violenţe” și „distrugere”.

La data de 21 august 2023, ora 15.51, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, pe raza localității Simila, comuna Zorleni, județul Vaslui, are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane și în urma căruia au fost vătămate, ușor, două persoane.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii şi liniştii publice.

Pe durata intervenției polițiștilor au fost efectuate, în plan vertical, mai multe focuri de avertisment.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat în cauză, față de 11 bărbați din orașul Murgeni, județul Vaslui, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Aceștia au vârste cuprinse între 20 și 49 de ani.

În cursul zilei de astăzi, 22 august 2023, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

În cauză, sunt continuate cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniştii publice”, „lovire sau alte violenţe” și „distrugere”.

Ancheta este în curs de desfășurare, fiind continuate cercetările și audierile în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate în eveniment și dispunerea măsurilor legale.

Pentru prevenirea apariției unor evenimente care pot tulbura ordinea și liniștea publică, pe raza localității Simila, comuna Zorleni și în orașul Murgeni, județul Vaslui, au fost instituite zone speciale de siguranță publică, pentru o perioadă de 15 zile. În cadrul zonelor speciale, ordinea și liniștea publică sunt menținute de către polițiști și jandarmi.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*