Home » Culture » Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui intră în renovare cu fonduri din PNRR

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui intră în renovare cu fonduri din PNRR

Ministerul Cercetării a lansat în data de 12  decembrie 2022 apelul de proiecte aferent finanțării bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale cu finanțare prin PNRR.

Județul Vaslui a depus proiectul „BiblioHub Vaslui”, prin care se urmărește transformarea în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale a 29 biblioteci din județ, dar și renovarea a trei biblioteci. Este vorba despre Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Biblioteca Municipală ”M. Ralea” Huși și Biblioteca Comunală Fălciu.

Biblioteca JudețeanăVaslui este partener la acest proiect și va avea de realizat o serie de acțiuni printre care lucrări de renovare a bibliotecii și echiparea cu calculatoare și echipamente tehnice, pentru a fi transformată în hub de dezvoltare a competențelor digitale.

În vederea realizării lucrărilor de renovare la biblioteca județeană, se propun următoarelor lucrări de intervenție: desfacere finisaje existente (parchet, strat suport pardoseală, parchet, gresie, strat suport gresie); desfacere tâmplărie interioară, exterioară; reorganizarea spațiului din sala de adulți prin construirea unui mobilier metalic până sub grinzile tavanului.

Prin acest lucru, se realizează eliberarea spațiului central al sălii care va fi folosit la activitățile specifice bibliotecii, iar cărțile vor fi organizate pe rafturile nou construite. Accesul la pasarele se va face prin 2 scări cu trepte normale. Rafturile metalice se vor fixa în pardoseală.

Valoarea totală a cheltuielilor neeligibile aferente Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, în sumă de 393.350 lei inclusiv TVA, va fi susținută din bugetul local.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura