Home » Local » Unele școli se confruntă cu lipsa sistemelor de securitate și finanțarea insuficientă pentru serviciile de pază

Unele școli se confruntă cu lipsa sistemelor de securitate și finanțarea insuficientă pentru serviciile de pază

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a condus ședința Colegiului Prefectural, unde s-au abordat două subiecte de interes pentru cetățeni. În primul rând, s-a discutat despre realizarea Planului de formare profesională a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, iar în al doilea rând, s-au analizat aspectele legate de creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ și în zonele adiacente acestora, conform raportului prezentat de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui.

Referitor la siguranța în școli, domnul prefect a fost  informat că există o serie de probleme care necesită atenție imediată. Conform raportului prezentat de Inspectoratul de Poliție Județean, se constată deficiențe în ceea ce privește lipsa sistemelor de securitate și finanțarea insuficientă pentru serviciile de pază și implementarea acestor sisteme de siguranță.

„Am solicitat factorilor responsabili să prezinte, până vineri, o situație exactă referitoare la stadiul pregătirii unităților de învățământ din județ. Este important să cunoaștem exact câte dintre acestea sunt pregătite să primească elevii în condiții optime și câte au nevoie de intervenții și investiții suplimentare pentru a asigura un mediu sigur și propice învățării” , a declarat reprezentantul guvernului in teritoriu, Daniel Onofrei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*