Home » Local » Raliul Carpati Retro – Editia XXIV Vaslui va avea startul vineri, 25 august 2023

Raliul Carpati Retro – Editia XXIV Vaslui va avea startul vineri, 25 august 2023

Raliul Carpati Retro – Editia XXIV, Vaslui 2023 va avea startul vineri, 25 august 2023 ora 10:00 în Piata Centrului Civic din Municipiul Vaslui, în prezenta Președintelui Consiliului Județean Vaslui dl. Dumitru Buzatu și a Primarului Municipiului Vaslui dl. Vasile Pavăl, care vor da startul Raliului în cadrul unei festivități organizate cu participarea publicului și a presei.

Pe 25 august 2023, Raliul Carpați Retro ediția XXIV, Vaslui 2023 pornește într-o explorare de două zile a unui traseu de 400km ce traversează Podișul Central Moldovenesc pe teritoriul județului Vaslui. Evenimentul retro-automobilistic cultural-turistic organizat de Retromobil Club Romania pornește pe urmele lui Ștefan cel Mare, Dimitrie Cantemir și A.I.Cuza, peste colinele Tutovei și dealurile Fălciului, prin trei orașe importante – Vaslui, Bârlad, Huși – și prin Valea Bârladului și a Racovei.

Raliul Carpați Retro, unul din cele mai renumite și originale evenimente organizate de Retromobil Club Romania, atrage atenția pasionaților de vehicule istorice încă de la prima sa ediție din anul 2000. Un adevărat festival itinerant dedicat vehiculelor istorice, evenimentul oferă participanților posibilitatea de a descoperi moștenirea turistică, culturală și culinară a României.

Anul acesta participă un număr de 40 de echipaje, exclusiv autovehicule atestate ca vehicul istoric, cu anii de fabricație cuprinși între 1960 -1992, modele autohtone Dacia și modele celebre Ford, Triumph, Volvo, Opel, Mercedes Benz, Porsche, Morgan, BMW sau Volkswagen. Raliul Carpați Retro nu este o competiție de viteză ci una în care echipajele participante trebuie să ‘descopere’ un traseu indicat în Roadbook doar prin intermediul unor semne de direcție și să parcurgă traseul cu o viteză medie dată, respectând toate regulile de circulație. Importantă pentru stabilirea clasamentului este parcurgerea traseului cu o viteză medie asumată.

Raliul Carpati Retro ediția XXIV, Vaslui 2023 este înregistrat în calendarul FIVA – Fédération Internationale des Véhicules Anciens, ca Eveniment National FIVA si contează ca Etapa a 3-a în CRRVI – Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club Romania.

Raliul Carpati Retro ediția XXIV, Vaslui 2023 – este organizat de Retromobil Club România – Filiala Vaslui cu susținerea Consiliului Județean Vaslui și a Primăriei Municipiului Vaslui. Primăria municipiului Vaslui Consiliul Județean Vaslui

Parteneri eveniment: Grawe Romania Asigurare, Primăria Pădureni Vaslui, FAN Courier, LeasingAutomobile, SONAX Romania, Rally Navigator, Familia Safir, Serv Class, Domeniile Averești, Specialistul, Chronofun.com

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*