Home » Invatamant » Purtare abuzivă! 83 de infracțiuni înregistrate în şcolile din județul Vaslui şi în zona adiacentă acestora

Purtare abuzivă! 83 de infracțiuni înregistrate în şcolile din județul Vaslui şi în zona adiacentă acestora

În perioada anului școlar 2022-2023, în ceea ce privește infracționalitatea înregistrată în şcoli şi în zona adiacentă acestora, în județul Vaslui au fost sesizate un număr de 88 infracţiuni, 53 comise în mediul urban și 35  în mediul rural.

Un număr de 67 de infracțiuni au avut loc în incinta unităților de învățământ, 21 în zona adiacentă; 52 de infracțiuni au avut loc în școli gimnaziale, iar 36 de infracțiuni în licee.

„Pe genuri de infracțiuni, analiza reliefează faptul că cele mai multe infracțiuni sesizate au fost cele de lovire sau alte violențe, respectiv 35 (39,77%), înregistrându-se o creștere a infracțiunilor de purtare abuzivă, respectiv 13, față de 9 sesizate în anul școlar anterior. Din totalitatea faptelor cu autori cunoscuți, 44 au fost săvârșite de către elevi, 4 aparținătorii elevilor, 1 a fost săvârșită de către un cadru didactic, iar 10 de alte categorii”, se arată în raportul prezentat de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui în cadrul Colegiului Prefectural.

În funcție de locul și mediul săvârşirii faptelor, în anul școlar 2022-2023, din totalul de 88 de infracțiuni sesizate, 71 au avut loc în incinta unităților de învățământ, iar 19 în zona adiacentă acestora.

În contextul debutului anului școlar 2023-2024, vor fi implementate măsurile necesare pentru desfășurarea activităților specifice.

Printre aceste măsuri se numără actualizarea rețelei școlare; repartizarea unităților de învățământ preuniversitar în responsabilitatea structurilor cu atribuții în domeniul ordinii publice (Poliție, Jandarmerie, Poliție Locală), în vederea organizării activităţii de menţinere a ordinii şisiguranţei publice în zona adiacentă; actualizarea situației privind autovehiculele/ mijloacele de transport școlar etc.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*