Home » Local » Reținut de polițiști! Un bărbat din Vulturești nu a păstrat distanța de minim 100 de metri față de concubina sa

Reținut de polițiști! Un bărbat din Vulturești nu a păstrat distanța de minim 100 de metri față de concubina sa

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au reținut un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din satul/comuna Vulturești, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție și violență în familie.

La data de 21 august 2023, ora 18.56, Poliția Orașului Negrești a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 55 de ani, din satul Buhăiești, comuna Vulturești, județul Vaslui, cu privire la faptul că, în aceeași zi, fostul său concubin ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție împotriva sa, pătrunzând fără drept în locuința sa, din satul Buhăiești.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești au stabilit că, la data de 20 iulie 2023, Judecătoria Vaslui a emis împotriva bărbatului de 58 de ani un ordin de protecție, pe o perioadă de 2 luni, prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de concubina sa și față de reședința acesteia.

Cercetările au evidențiat și faptul că, acesta ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție, atât la data sesizării, 21 august 2023, dar și la data de 25 iulie și 1 august 2023.

Astfel, la data de 22 august 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Negrești l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.

Acesta a fost prezentat, la data de 23 august 2023, Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Reamintim:

Emiterea unui ordin de protecţie provizoriu presupune, pentru o periodă de 5 zile, impunerea uneia ori mai multor obligaţii sau interdicţii față de agresor, după cum urmează:

  • evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
  • reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună;
  • obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
  • obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*