Home » Local » Sute de tineri ortodocși și-au dat întâlnire în Parcul Copou

Sute de tineri ortodocși și-au dat întâlnire în Parcul Copou

Parcul Copou a fost gazda întâlnirii anuale a tinerilor ortodocși, eveniment organizat de Episcopia Hușilor și Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui, fiind cofinanțat de Consiliul Județean Vaslui.

Cea de-a V-a ediție a întâlnirii Tinerilor Ortodoși din Vaslui s-a bucurat de prezența  părintelui Răzvan Ionescu, prodecan al Centrului de Studii și Cercetări „Dumitru Stăniloae” din Paris și paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Parascheva și Sf. Genoveva” din Paris, care a conferențiat pe tema „Swipe and Scroll vs timpul de calitate petrecut în Biserica lui Hristos – o invitație de suflet pentru tânărul de azi”.

Prezent la manifestare, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, i-a mulțumit pentru invitație Preasfinției Sale Ignatie, Episcopului Hușilor, inițiatorul acestor întâlniri.

„Vreau să vă mulțumesc pentru invitația de a fi alături astăzi de dumneavoastră, cu prilejul întâlnirii tinerilor ortodocși. E o bucurie pentru mine, mai ales că am fost la toate întâlnirile pe care le-ați organizat de când s-a înființat această asociație. Este adevărat că sprijinim printr-un program financiar desfășurarea acestei activități, dar nu aceasta este nota sprijinului nostru, doar pur financiară, ci disponibilitatea sufletească a membrilor consiliului județean și a mea, personală, care face de fiecare dată să ne preocupăm de a asigura un sprijin după puterile noastre”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Dumitru Buzatu a mai precizat că este purtat de un sentiment dezamăgitor dat de lumea confuză și conflictuală în care trăim, însă are încredere că tinerii de astăzi vor reuși să ofere o altă perspectivă țării noastre.

„Cam o dată la patru ani fac un parcurs ideatic și iau o geantă cu cărți din diverse domenii, mă închid undeva și citesc cam ceea ce e reprezentativ și mai în vogă, ca să văd dacă ideile mele în lumea în care trăiesc eu mai coincid cu ale acelor care tot timpul se ocupă în mod profesionist de treaba aceasta. Am făcut și acum lucrul acesta și am avut un sentiment dezamăgitor după ce am parcurs un anumit număr destul de mare de autori, un sentiment dezamăgitor pentru că nota acestor lucrări a fost o notă dată de crize, de răsturnări de situație, de situații conflictuale, de tot ceea ce este mai greu de suportat pentru oameni. De aceea, aș spune că sentimentul acesta dezamăgitor nu poate să treacă decât dacă vezi o asemenea adunare, un număr atât de mare de oameni tineri, care n-au venit aici din complezență, ci pentru că au un direcționar, un lucru care le ordonează viața. Este vorba despre învățătura lui Isus Hristos, de credința de ortodoxă, lucru dătător de speranțe”, a conchis Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*