Home » Local » Sindicaliștii din finanțe amenință cu proteste în stradă! Cererea sindicatelor: „La muncă egală, salariu egal”

Sindicaliștii din finanțe amenință cu proteste în stradă! Cererea sindicatelor: „La muncă egală, salariu egal”

Urmare faptului că angajamentele ministrului finanţelor prin acordul încheiat cu organizaţiile sindicale în data de 11 august 2023 nu au fost respectate, în toate judeţele din țară au fost declanşate proteste spontane.

Solicitarea principală este respectarea angajamentelor asumate de ministrul finanţelor respectiv – La muncă egală, salariu egal – prin egalizarea salariilor pe funcţii similare.

Sindicaliștii mai cer introducerea în legea salarizării a familiei ocupaționale finanţe și elaborarea statutului finanțistului.

„Acţiunile de protest spontane declanşate la nivel naţional se pot întinde pe o perioada nedeterminata, degenerând și în acţiuni de stradă deoarece nemulţumirea colegilor din sistemul fiscal este mult mai profundă și se refera la lipsa unui sistem informatic integrat, lipsa acută de personal datorată faptului că nu s-au mai făcut angajari de o lungă perioadă, lipsa spațiilor adecvate desfăşurării activitații etc.”, se arată în comunicatul Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”.

Sindicaliștii mai reclamă și lipsa de protecţie juridică a salariaţilor, aceştia fiind lăsați să se apere singuri în fața instanţei, multinaţionalelor, firmelor puternice care își maximizează profitul (adica nu înregistrează profit și nu plătesc impozit la stat) și au resursele financiare necesare să ne acţioneze în judecată având ca scop principal intimidarea noastră.

Nu în ultimul rând, nemulţumirea membrilor de sindicat este determinata de laşitatea celor care au condus vremelnic finanţele publice și și-au criticat proprii angajaţi, ştiind foarte bine care sunt condiţiile in care își desfașoară activitatea, fără a le lua apararea în fața opiniei publice și a colegilor din Guvern.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*