Home » Local » Infracțiuni pe șosele! Alcool, droguri, șoferi cu dreptul de a conduce vehicule suspendat

Infracțiuni pe șosele! Alcool, droguri, șoferi cu dreptul de a conduce vehicule suspendat

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

La data de 28 august 2023, ora 01.02, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, au depistat în trafic și oprit, pentru verificări, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Ivănești, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, datorită comportamentului manifestat, conducătorul a fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrat rezultat pozitiv la cannabis.

Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii vasluieni au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”și ”conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără permis de conducere”.

La data de 28 august 2023, ora 10.30, polițiștii Biroului Rutier Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ardeal din municipiul Bârlad, au depistat în trafic și oprit, pentru verifdicări, un autoturism înmatriculat în municipiul București, condus de către un bîrbat, în vârstă de 39 de ani, din Bârlad.

Datorită comportamentului manifestat și a modului de conducere, conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrat rezultate pozitive la amfetamină și ketamină.

Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii vasluieni au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”și ”conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără permis de conducere”.

La data de 25 august 2023, ora 20.17, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin SNUAU 112, cu privire la producerea unui evenimnet rutier, fără victime, pe strada Progresului din municipiul Vaslui.

La fața locului, polițiștii au găsit un bărbat de 69 de ani, din Reșița, județul Caraș-Severin, șoferul unui vehicul înmatriculat în județul Caraș-Severin, care a intrat în coliziune cu un autoturism parcat, rezultând avarierea autoturismului. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea prelevării de mostre biologice și stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 26 august 2023, ora 06.45, polițiștii Biroului Rutier Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Calea Basarabiei din municipiul Huși, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 44 de ani, din Huși, județul Vaslui.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Huși, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 26 august 2023, ora 21.00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum public din localitatea/comuna Pădureni, județul Vaslui, au observat și efectuat semnal regulamentar de oprire, în vederea controlului, unei motociclete care nu era înregistrată/înmatriculată, condusă de către un tânăr de 17 ani, din comuna Pădureni.

Tînărul nu s-a conformat semnalului de oprire, și-a continuat deplasarea și, pe fondul unei defecțiuni tehnice la motocicletă, a abandonat-o, asigurându-și scăparea prin fugă.

După câteva minute, a fost identificat, circulând în calitate de pasager, într-un autoturism înmatriculat în județul Iași, care circula în apropierea locului unde a fost abandonată motocicleta.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii vasluieni au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, a refuzat să se supună testării alcoolscopice fiind condus la Spitalul Municipal Huși, însă a refuzat, din nou, recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii hușeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără permis de conducere” și ”refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice”.

La data de 27 august 2023, ora 21.25, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum public din comuna Băcești, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în municipiul București, condus de către un bărbat de 29 de ani, din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Poliției Orașului Negrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*