Home » Local » Astăzi, 31 august 2023, marcăm Ziua Limbii Române!

Astăzi, 31 august 2023, marcăm Ziua Limbii Române!

Astăzi, 31 august 2023, marcăm în calendarul nostru spiritual Ziua Limbii Române, o sărbătoare a tuturor celor care – oriunde s-ar afla – gândesc, simt și vorbesc românește.

De-a lungul veacurilor, limba română a rămas dovada vie a conservării identității naționale, fiind temelia unei culturi reprezentative și puterea noastră în cele mai dificile momente din istorie.

Această zi specială este un moment în care ne asumăm activ faptul că școala românească are un rol esențial în cunoașterea, păstrarea și cultivarea limbii române, călăuzind pașii generațiilor de copii români de pretutindeni. Integrarea armonioasă în societatea contemporană se bazează pe responsabilitatea și măiestria fiecărui cadru didactic de a le dezvălui tezaurul limbii române și de a le transmite datoria de a vorbi corect românește.

„Realizând obiectivele care privesc învățarea limbii române, încurajând permanent lectura și oferind modele de exprimare corectă în orice situație, le vom oferi astfel copiilor noștri profunzimi și perspective nemărginite”, susține echipa Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*