Home » Administratie » Controale la comercianții de GPL și carburanți! Fiscul, Garda de Mediu și Inspectoratul de Poliție intră în acțiune

Controale la comercianții de GPL și carburanți! Fiscul, Garda de Mediu și Inspectoratul de Poliție intră în acțiune

de Dănuț CIOBANU 

La nivelul Prefecturii Vaslui s-a decis formarea unei comisii mixte, care să controleze agenții economici care comercializează carburanți, lubrifianți și gaz petrolier lichefiat. Comisia va acționa în teren în perioada 30 august 2023 – 31 octombrie 2023. Obiectivul declarat al acestei campanii vizează respectarea standardelor în acest domeniu. 

Ieri, în cadrul unei întâlniri de la Prefectura Vaslui, s-au reunit reprezentanții instituțiilor responsabile de efectuarea controalelor  privind depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazul petrolier lichefiat, în instituțiile publice și la operatorii economici. Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a spus că ședința a fost convocată ca urmare e emiterii unui ordin de ministru care se aplică la nivel național și vizează eficientizarea acțiunilor de control în aceast domeniu.

Prin urmare, s-a dispus constituirea unei comisii mixte din reprezentanți ai mai multor instituții: Inspectoratul pentru Situații de Urgență , Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenția pentru Protecția Mediului, Inspectoratul de Poliție Județean, Autoritatea Rutieră Română, Inspectoratul de stat pentru Cotrolul în Transportul Rutier, Agenția Națională de Administrare Fiscala și Serviciul Vamal.

Această comisie va avea responsabilitatea de a efectua verificări în perioada 30 august 2023 – 31 octombrie 2023.

Scopul acestor verificări este să asigure conformitatea instituțiilor publice și a operatorilor economici cu regulile și standardele privind depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazului petrolier lichefiat.

Ne dorim să identificăm urgent potențialele situații care ar putea pune în pericol siguranța publică. Prin aceste măsuri de control se urmărește asigurarea unui nivel înalt de siguranță și respectarea normelor în activitățile desfășurate de către instituțiile publice și operatorii economici în domeniul depozitării, transportului, distribuției, utilizării și comercializării carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazului petrolier lichefiat”, a spus Daniel Onofrei.

Măsurile organizatorice și de coordonare au fost luate pentru a garanta siguranța și transparența în utilizarea acestor produse și pentru a preveni eventualele nereguli sau riscuri asociate cu respectivele activități. Prin intermediul comisiei mixte și a verificărilor programate, se dorește îmbunătățirea controlului și monitorizarea acestor operațiuni în toate județele României.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*