Home » Culture » Vasluienii sunt așteptați în perioada 8-10 septembrie 2023 la Târgul meșterilor populari

Vasluienii sunt așteptați în perioada 8-10 septembrie 2023 la Târgul meșterilor populari

În perioada 8-10 septembrie 2023, în parcul Copou din municipiul Vaslui unde va avea loc cea de-a XXI-a ediție a Târgului meșterilor populari. Membrii Asociației „Museum Vasluiensis” îi invită pe vasluieni să petreacă împreună timp de calitate în spiritul valorilor și meșteșugurilor tradiționale românești.

Pe durata evenimentului, organizatorii au stabilit mai multe activități: vom țese împreună la războiul de țesut; vom pune bazele unor noi colaborări; ne dorim să construim o echipă care să fie sufletul șezătorilor  ce vor fi organizate la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui!

De altfel, elevi din școlile și liceele vasluiene vor deprinde tainele țesutului utilizând războaie de țesut în cadrul unor lecții demonstrative. Activitățile se derulează în cadrul unui proiect derulat de Asociația „Museum Vasluiensis” și finanțat de Primăria Vaslui. Lucrările realizate de elevi și cele realizate la șezătorile cu acest scop care vor avea loc la Muzeul Județean vor fi expuse.

„Urmărim diversificarea ofertei culturale și încurajarea creșterii interesului în rândul tinerilor din municipiul Vaslui pentru tradițiile și meșteșugurile populare, ca o modalitate de petrecere a timpului liber. Se dorește transmiterea tainelor meșteșugului, de la tors, urzit, vopsit și în final țesutul propriu-zis folosind războiul de țesut. Prin acest tip de activități urmărim formarea personalității noii generații în spiritul valorilor și tradițiilor populare românești. Ne dorim ca beneficiarii direcți ai proiectului să fie tinerii participanți activi la evenimentele organizate, ca spectatori sau colaboratori, alături de adulții din rândul publicului vasluian, iubitori de artă populară și cultură, meșteri populari, cât și echipa de management din cadrul proiectului”, susțin reprezentanții Asociației Museum Vasluiensis.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*