Home » Local » Autorizațiile, la control! Inspecție la Centrul medico-social din Băcești

Autorizațiile, la control! Inspecție la Centrul medico-social din Băcești

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a efectuat o acțiune de control la Centrul de Asistență Medico-Socială din Băcești. Prefectul a fost însoțit de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Acțiunea de control reprezintă o continuare a măsurilor inițiate în luna iulie 2023, când s-a dispus formarea unor echipe mixte pentru a efectua verificări în toate centrele sociale din județul Vaslui. Scopul acestei acțiuni a fost de a evalua dacă deficiențele constatate anterior au fost remediate. Este vorba despre obținerea autorizație de securitate la incendiu unele probleme legate de autorizația sanitară.

În urma acțiunii de control de astăzi, s-a constatat că instituția a luat măsuri pentru remedierea unora din deficiențele identificate anterior.

„Ne bucură faptul că instituția a răspuns prompt și eficient recomandărilor formulate anterior și a demonstrat o abordare responsabilă în ceea ce privește respectarea normelor și regulamentelor în vigoare. Am stabilit astăzi că centrul trebuie să amenajeze o mini stație de tratare a apei, sursa de apă fiind nepotabilă. Inspectorii DSVSA  au făcut din nou o serie de recomandări privind modul in care se păstrează alimentele și în ce privește aprovizionarea. S-au verificat rețetarele și probele de mâncare. Principalul obiectiv în funcționarea acestor centre este să fie asigurată respectarea demnității beneficiarilor serviciilor, precum și să li se ofere îngrijire și alimentație corectă. Le-am cerut tuturor celor implicați în această acțiune de control să manifeste maximă seriozitate și să mă informeze imediat în cazul în care constată probleme sau nereguli în centrele sociale verificate”, a spus Daniel Onofrei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*