Home » Administratie » Investiție în sănătate! Locuitorii comunei Roșiești au la dispoziție un dispensar medical modern

Investiție în sănătate! Locuitorii comunei Roșiești au la dispoziție un dispensar medical modern

În comuna Roșiești au fost finalizate lucrările la dispensarul medical uman. La momentul inaugural, a fost sfințit localul și a primit numele unei personalități remarcabile din lumea medicală mondială, prof. dr. Dumitru Bagdasar, născut la Roșiești.

„Dumitru Bagdasar a fost cel care a ridicat dispensarul medical din comuna noastră, iar noi am păstrat arhitectura de odinioară, pentru ca oamenii mai în vârstă și cei tineri să trăiască momentul dispensarului de altădată. Este un dispensar modern, cu o dotare minimă obligatorie pentru desfășurarea unor activități medicale de calitate. Pe parcurs, în funcție de solicitări, vom dota dispensarul și cu materiale de specialitate”, a spus Florin Anea, primarul comunei Roșiești.

În cadrul evenimentului a fost sfințit bustul neurochirurgului de talie internațională, Dumitru Bagdsar, statuia fiind o donație a familiei Bagdasar.

Centrul Cultural „Nicolae Bagdasar” din Roșiești a găzduit un simpozion în care a fost evocată personalitatea lui Dumitru Bagdasar. Au onorat invitația personalități de marcă ale neurochirurgiei românești, cum ar fi academicianul Alexandru Vlad Ciurea, prof. univ. dr. Hortensiu Aldea, șeful Clinicii de Neurochirurgie Iași, medicul Valeriu Lupu și medicul Ionut Cucu, de la Spitalul „Nicolae Oblu” din Iași.

Fiica lui Dumitru Bagdasar, Alexandra, are 88 de ani, și nu a putut fi prezentă la eveniment, fiind stabilită în Statele Unite ale Americii, însă a trimis un mesaj de mulțumire.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*