Home » Local » Un șofer a luat la ocazie o persoană cu un bandaj ghipsat la un braț. „Călătorul” i-a furat în câteva minute borseta cu bani

Un șofer a luat la ocazie o persoană cu un bandaj ghipsat la un braț. „Călătorul” i-a furat în câteva minute borseta cu bani

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din municipiul Iași, județul Iași, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt. Acesta a fost depistat imediat după producerea furtului de către un echipaj de poliție ce acționa în zonă.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt, la data de 23 septembrie 2023, dintr-un autocamion, în zona intersecției Crasna (comuna Oltenești), pe drumul european DE 581.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au stabilit faptul că, la data de 23 septembrie 2023, la ora 13.00, în zona intersecției Crasna, persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi fost “luată la ocazie” de către un șofer de camion, 68 de ani, din Republica Moldova. Acesta se deplasa, singur, din direcția Bârlad spre P.T.F. Albița și s-a gândit să ajute bărbatul care i-a făcut semn, întrucât acesta prezenta un bandaj ghipsat la nivelul unui braț.

Prezumtivul autor a urcat în autocamion, călătorind doar câteva minute pe locul pasagerului, din partea dreapta, după care, pretextând că nu dorește să continue călătoria a fost lăsat la o trecere la nivel cu calea ferată din comuna Oltenești (în vecinătatea localității Târzii), județul Vaslui.

Înainte să coboare, profitând de neatenția șoferului, bărbatul cercetat ar fi sustras dintr-o borsetă, situată pe consola superioară a cabinei, mai multe sume de bani, respectiv 590 de euro, 350 lei și 500 lei moldovenești.

Conducătorul autocamionului și-a continuat călătoria iar când a realizat că a fost victima unei infracțiuni de furt a sesizat un echipaj de poliție ce acționa în zonă.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectroratului de Poliție Județean Vaslui, și cei ai Postului de Poliție Bunești-Averești, din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, au depistat persoana bănuită de comiterea furtului, în zona intersecției Crasna, pe sensul Bârlad – Vaslui. În urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului au fost găsite sumele de bani sustrase.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vătămate.

La data de 23 septembrie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au luat față de bărbatul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

In data de 24 septembrie 2023, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, împotriva sa fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: